Starity

Tippek és trükkök az új tanévre

2012. augusztus 29. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Közeleg az új tanév, mindenkit foglalkoztat ez a téma több-kevesebb lelkesedéssel. Tisztítsd meg a fejed az iskola előtt, állj készen rá!

hirdetés
Tippek és trükkök az új tanévre

Takaríts!

Nagyon összetett dolog, de ez mindennek az alapja. A legegyszerűbb takarítás a szobánknál kezdődik. Vedd a fáradságot, és ha kell, szánj rá több napot is. Szortírozz át mindent, dobd ki a felesleges holmikat, selejtezd le a ruháidat. Meglátod milyen jó érzés lesz majd a szemeteszsákot bámulni a szép, megújult szobádból! Még jobb érzés, ha csinálsz pár változtatást, apró dolgokkal feldobod a birodalmad. Plusz tipp, hogy néha-néha a számítógépén is tarthat az ember egy kis rendszerezést és szelektálást. Ha már annyit használjuk neki is kijár ennyi! Ezután jön a fekete leves. Bizonyára mindenki volt már olyan helyzetben, hogy tudta egy illetőről, hogy rossz hatással van rá és csak hátránya származik a kapcsolatból. Az ilyesminek is érdemes véget vetni – belső felüdülés lesz a jutalom. Az agyunknak pedig nagy kikapcsolódás és lelki feltöltődés lehet egy séta, esetleg futás, amikor van időnk elmerengeni az élet nagy dolgain.

Tűzd ki a célt!

Azaz találd meg a megfelelő motivációt számodra! Ha már unod az egészet, jó, ha a szemeid előtt lebeg egy cél. Legyen ez álmaid egyeteme, hogy megfelelj a szüleidnek vagy egyszerűen csak boldog legyél a jövődben (is). Hatalmas erőt jelenthet ez! Ezután ha néha megbotlasz, csak gondolj a célodra és arra a bizonyos „Stay Strong”-kifejezésre. Mindenkivel sokszor előfordul, hogy nagyon rosszul érezi magát az iskola vagy a család, magánélet miatt. Ilyenkor csodát tehet egy számodra nagyon inspiráló, erőt adó dolog. Számos Youtube-videó, film, könyv található a témában, melyek erőt adhatnak neked.

Rendszerezz!

A takarítással már rendszerezted a környezetedet, de néha jól jön egy kis plusz segítség is, hogy a gondolataidat is megfékezd. Erre tökéletes egy füzet, zsebnaptár stb. Ha mindent felírsz, nem lesz problémád és az is milyen jó, ha összeszedettnek érzed megad. Nem? :) A rendszerezés érthető a füzetvezetésre is. Nem kell feltétlen gyöngybetűkel írni, enélkül is lehet szép a füzeted. Figyelj a sorközökre, kiemelésekre és hasonlókra! Máris sokkal átláthatóbbá tetted a jegyzeteid.

Légy pozitív!

A pozitív felfogás és életszemlélet nem csak rád van kihatással, hanem a környezetedre is. Rengeteget változtathat a hangulatodon, ami pedig láncreakcióként beindítja a megfelelő hozzáállást és a kellő erőt. Attól mert kapsz egy rossz jegyet, még nem kell letörni, nem dől össze a világ.

Ha így állsz hozzá a dolgokhoz, máris könnyebben sétálhatsz be az iskolába!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek