Starity

Egy beteljesült álom - interjú Christopher Nissennel

2012. augusztus 28. 23:11   |   Szerző: wywyenn

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 20 éves dán srácnak mindig az volt a legnagyobb álma, hogy egyszer híres énekes legyen. Az álma beteljesedni látszik, hiszen egyre nagyobb hírnévvel büszkélkedhet.

hirdetés
Egy beteljesült álom - interjú Christopher Nissennel

Mint sokan mások, Christopher Nissen is kezdetben a YouTube-ra töltötte fel különböző feldolgozásait. A fiatal dán srác azonban nem csak a csinos pofijával, hanem csodálatos hangjával és személyiségével is hódít. Első albuma, a Colours nem rég debütált, és már elérhető Amerikában is. Interjúnkból közelebbről is megismerhetitek a hazánkban még kevésbé népszerű fiatal lehetséget.

- Tavaly jelent meg az első nagylemezed, ami most már Amerikában is elérhető. Mesélj egy kicsit az albumról!
- Ez egy optimista album tizenegy bizakodó dallal és egy fiatalos modern hangzással. Nagyon őszinte és nyílt album. A legtöbb dal személyes tapasztalataimról szól, a szerelemről és barátságról. A többi pedig álmokról és jó meg rossz időszakaimról.

- Mikor döntöttél úgy, hogy a zenével szeretnél foglalkozni?

- Kb. két vagy három éves korom óta énekelek, és mindig is ez volt a legnagyobb álmom. Amikor 15-16 éves voltam az alapvető célom és álmom az volt, hogy megjelenjen egy albumom, és a színpadon énekeljem a saját dalaimat az emberek előtt.

- Mely előadók inspirálnak téged?
- Igazán sok előadó inspirál különböző módon és szempontokból, de azt kell mondjam, John Mayer hat rám a legjobban. Valószínűleg ő az az előadó, akit a legtöbbször hallgatok, és igazán nagy hatással van rám az írásban, ahogy önmagamra nézek művészként és, hogy milyen előadó szeretnék lenni.

- Mit érzel, amikor a színpadon vagy?
- Az a fajta előadó vagyok, aki száz százalékig ugyanaz az ember a színpadon és a színpadon kívül. Amikor a színpadon vagyok nem táncolok vagy csinálok bármit, ami nem én vagyok, ez azt jelenti, hogy amikor fent vagyok a színpadon teljesen önmagam tudok lenni, koncentrálok az énekre és a gitárjátékra, és csak élvezem.

- Felvettetek egy közös számot Molly Sandénnel az új lemezére. Milyen volt együtt dolgozni Mollyval?
- Fantasztikus volt Mollyval együtt dolgozni. Mindenek előtt ez egy nagyszerű dal volt, és nagyon könnyű és szórakoztató volt Mollyval beszélni és dolgozni. Egy igazán jó tapasztalat volt.

- Nagyon jól gitározol. Játszol más hangszereken is?
- Zongorázom egy picit, de nem igazán jól. (nevet) Mindig is a gitárjátékomra összpontosítottam, amennyire csak tudtam, és arra, hogy nagyon jól tudjak játszani egy hangszeren ahelyett, hogy nagyjából három-négyen egyszerre.

- Mi a legnagyobb álmod, amit szeretnél elérni?
- Valójában ez elég vicces, hogy a legnagyobb álmom mennyire megváltozott, és nagyon különböző most attól, ami egy éve vagy csak fél éve volt. Egy éve a legnagyobb álmom az volt „csak”, hogy megjelenlen egy albumom, de most sokkal inkább az, hogy világszerte ismert listavezető dalom legyen vagy teltházas arénákban és stadionokban játszak.

- Nem rég csináltattál egy tetoválást a híres színészről, James Deanről.
Miért pont őt választottad?
Mindig azt gondoltam, hogy ő a legkirályabb ember a bolygón. Emlékszem volt egy százoldalas könyvem képekkel róla, amikor fiatalabb voltam. Valójában az anyukámé volt, de én elcsentem és minden este tudtam nézni a képeket. Csak azt gondoltam, hogy a cigaretta és a motorbicikli a legmenőbb dolog a világon. És amikor elkezdtem zenélni, az első cikkek közül az egyikben, amit olvastam magamról az újságíró úgy utalt rám, mint az éneklő James Deanre. Azt gondoltam ez elég vicces, és lassan ez nagyban az imidzsem részévé vált. Az összes fotózáson, amelyekben kezdetekben résztvettem James Dean /az 50-es évek/ stílusában tűntem fel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek