Starity

Didier Drogba Londonba látogatott

2012. augusztus 29. 09:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Azon a napon, amikor bejelentették a Chelsea-től való távozását, az elefántcsontparti támadó megígérte, hogy a jövőben is ellátogat volt csapatához. Így is tett, hisz kedden tiszteletét tette a Cobhamben, ahová éppen akkor érkezett meg, amikor volt csapattársai befejezték edzésüket, így visszaérkezésükkor rögtön üdvözölhette is őket a főépületben.

hirdetés
Didier Drogba Londonba látogatott

Miután Drogba az edzőkkel és a személyzettel is találkozott, a most már a Shanghai Shenhua támadója a Chelsea hivatalos oldalának adott interjút.

Didier, nem vártál túl sokat a látogatásoddal.
– Igen, valóban nem vártam olyan sokat vele. Jelenleg szünet van a kínai bajnokságban, és emellett a válogatottbeli kötelezettségeink is esedékesek, így hát itt vagyok, hogy láthassam a családomat – és természetesen a barátaimat is.

Tehát a családod nem költözött el veled együtt Kínába.
– Nem, a családom, a gyermekeim itt maradtak.

Milyen Kína?
– Egészen jó, egy teljesen új élmény számomra. Az első hónap szinte teljes egészében az új dolgok és az új kultúra megismerésére telt el. Egészen más minden, mint amihez itt Európában hozzászoktam, de tetszik.

A Chelsea 2011-es nyári felkészülési turnéjának alkalmával voltál először Ázsiában, és most pedig már ott élsz és dolgozol.
– Ezen már én is gondolkoztam – és ez volt az, ami segített a döntésemben. Láthattam egy kicsit abból, hogy milyenek itt az emberek, és ez jó volt.

Amikor megérkeztél Kínába ugyanolyan lelkes üdvözlésben volt részed, mint amikor Thaiföldre érkeztél a Chelsea-vel?
– Talán láttátok azt a videót, amikor megérkeztem – a szurkolók egyszerűen fantasztikusak voltak. A stadionok itt is ugyanolyanok, mint mindenhol – ha játszol bennük, itt is szenvedéllyel teszed azt.

Hogy van Nicolas Anelka?
– Nico jól van. Boldog, hogy odaigazoltam, és én is az vagyok, mert ott volt és segített nekem. Újra visszatértünk ahhoz, amit itt csináltunk korábban. A múlt héten két gólpasszt is kaptam tőle.

Végül, hányszor láttad már a müncheni mérkőzést?
– A mérkőzést még egyszer sem, azonban a büntetőmet már annál többször. (nevet)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek