Starity

Alonso nyerte a Német Nagydíjat

2010. július 25. 23:11   |   Szerző: tigris310

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ma volt a Német Nagydíj, amin Alonso a 2. helyről rajtolhatott. Míg az 1. rajthelyről a német Sebastian Vettel indult. De mihelyt elindultak változott az állás.

hirdetés
Alonso nyerte a Német Nagydíjat

A 3. helyről rajtoló Massa átvette a vezetést, így Vettel a harmadik helyre esett vissza és Alonso maradt a második. Később Button átvette a vezetést de egy kerékcsere után visszaesett. A 48. körnél az első helyen álló Felipe Massa kapott egy értesítést, amiben azt mondták, hogy Alonso gyorsabb nála. Ezzel azt akarták mondani, hogy engedje maga elé Alonsot, mert ha ezt megnyeri, akkor még van esélye a világbajnoki címre. Így a 49. körnél Massa láthatóan lelassított és maga elé engedte Alonsot, aki végül megnyerte a Német-nagydíjat. Második Massa, harmadik pedig Vettel lett.

Mivel 2002 óta nem adhat csapat olyan utasítást, hogy engedje maga elé csapattársát, ezért a Ferrarit megbüntették 100 ezer dollárra (kb. 20 millió forint). Ennek ellenére Alonso megérdemelte az első helyet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek