Starity

Újra báloznak a Vámpírok Budapesten

2012. szeptember 04. 09:09   |   Szerző: bazsi888

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szeptember 7-től 23-ig ismét kinyitja kapuit a vámpírkastéllyá alakított Magyar Színház a Hevesi Sándor téren, hogy újra kezdetét vegye a hátborzongatóan izgalmas és minden látványt felülmúló musical szenzáció, a Vámpírok bálja.

hirdetés
Újra báloznak a Vámpírok Budapesten

A 2007-ben Budapesten is bemutatott darabot óriási siker övezi, pillanatok alatt közönség kedvenc lett. Roman Polanski 1967-es világhírű horror paródiájának musical változata Bécs, Berlin és Tokio után hazánkban is a kultikus produkció lett. Az erdélyi havasokban játszódó történet az első perctől kezdve lebilincselő látványt nyújt a színpadon.

Ambronsius professzor és kissé ügyetlen segédje, Alfred nekivág az erdélyi havasoknak, hogy bizonyítást szerezzenek a vámpírok létezéséről. Egy zsidó fogadósnál kötnek ki. A fogadós lányának szépsége felkelti Alfred érdeklődését, ám ezzel nincs egyedül, hiszen von Krolock, a vámpírgróf is meg akarja kaparintani Sarah minden csepp vérét. Így hát elcsábítja a lányt a kastélyában rendezett bálra. A professzor és Alfred pedig kalandos és hátborzongató események sorozatán keresztül a lány segítségére sietnek, mielőtt túl késő lenne.

A látványos táncbetétekkel, fülbemászó dallamokkal, groteszk és komikus jelentekkel valamint vérszívásokkal tarkított előadás 2007 óta teltházzal fut a Magyar Színházban. A budapesti produkció főrendezője, maga Roman Polanski volt, a zenét Jim Steinman szerezte, aki olyan világsztároknak írt slágereket, mint Bonnie Tyler, Meat Loaf vagy Celine Dion. A magyar szöveg Miklós Tibor munkáját dicséri, aki több tucatnyi musicalnek és színházi előadásnak készített librettót.

Simon Edit producer örömmel tölti el a musical lankadatlan sikere: „Az egész világot sújtó gazdasági nehézségek ellenére, a budapesti Vámpírok bálja előadásai iránt továbbra is fokozott igény tapasztalható. A jubileumi előadásszám egy magánprodukció esetében óriási dicsőség, hiszen hazánkban nincs még egy ilyen sikertörténet, mint amilyen a hatodik éve – állami támogatás nélkül működtetett , minden esete dübörgő állótapssal játszott Vámpírok bálja! A jubileumi, 175. díszelőadásnak rendhagyó programja lesz, több hazai és külföldi prominens személyt is várunk a nézőtérre, a közönségre az eddigieknél is nagyobb meglepetés vár."

A színház épületében az előadások ideje alatt ismét kinyit a vámpír shop, ahol Vámpírok báljás ereklyék, programfüzet, poszter, póló és az előadás teljes hanganyagát valamint bónusz dalokat is tartalmazó dupla CD is megvásárolható.

Szeptember 7-én tehát 175. Vámpírok bálja előadás Budapesten! Ahogy eddig is, most is mindenki vigyázzon nyaki ütőereinek épségére!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek