Starity

Pálos Péter aranyérmes

2012. szeptember 03. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagy küzdelemben lett paralimpiai aranyérmes Pálos Péter asztaliteniszben.

hirdetés
Pálos Péter aranyérmes

A ma délelőtti asztalitenisz döntőben volt egy magyar érdekelt, méghozzá Pálos Péter. A háromszoros világ- és Európabajnok azzal a dél-koreai versenyzővel szállt szembe, aki a csoportkörbe őt 3-1-re leverte. Most azonban máshogy alakultak a dolgok. A első szettet Péter nyerte 12-10-re, a második a dél-koreaié lett, azonban a harmadik és negyedik szettet egyértelműen a magyar nyerte, ezzel elnyerve az áhított aranyérmet is.

“Tudtuk, hogy mit fog játszani a koreai, és azt is játszotta. A csoportkörben elvesztett meccshez képest bátran kezdtem, kezdeményeztem, volt bennem egy kis bosszúvágy, így nem az ő akarata érvényesült. A háló ugyanannyira segített nekem, mint neki, de nekem talán jobbkor. Ez egy teljesen más verseny volt a többihez képest, sokáig tartott, amíg sikerült leküzdenem a belső izgalmat. Nagyon boldog vagyok.” - nyilatkozta a döntő után Péter.

A beütött meccslabda után a szövetségi kapitány olyan jó kedvébe volt, hogy egy rövidebb bréktáncot is lejtett, ahogy elmondta ki kellett adnia magából faszültséget. Ezek mellett megemlítette, hogy szerinte jó így hogy kikaptak a csoportmeccsen, mert így Peti jobban harapott, valamint 26 évesen még nem számít öregnek, folytatják tovább a versenyzést.

Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke is elégedetten nyilatkozott sportolók teljesítményéről: “A pekingi egyhez képest már két aranyunk van, ez annak köszönhető, hogy két élversenyzőnk is azt nyújtotta, ami benne van. Péternek ezzel együtt nem volt könnyű átlépni a saját árnyékát, mivel a csoportkörben kikapott a koreaitól, sőt, az elmúlt öt évben csak tőle szenvedett vereséget. Újonc létére csodásan helytállt itt Londonban.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek