Starity

Négy érem - a mai paralimpiai szereplés

2012. szeptember 04. 21:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A keddi napon a paralimpia magyar résztvevői nagyon szépen szerepeltek, négy érmet is magukénak tudhatnak. Ezek közül kettő ezüst és kettő bronz.

hirdetés
Négy érem - a mai paralimpiai szereplés

A mai nap leginkább a vívóknak kedvezett: három érmet is nyertek a magyar küldöttség tagjai! Először Dani Gyöngyi mutathatta meg mit tud, miután két győzelemmel és két vereséggel jutott be a negyeddöntőbe, ahol az orosz ellenfele nem jelentett neki gondot, majd az elődöntőt is sikerült megnyernie. A döntőben azonban kínai ellenfelét nem sikerült megvernie, így nyolc év után újra paralimpiai bronzérmes lett!

Az A-kategóriában sajnos mind Krajnyák Zsuzsanna, mind Juhász Veronika elveszítette az elődöntőt, így a két magyar egymás ellen csatázott, ahol Krajnyák volt az eredményesebb. Így megszületett a második magyar érem.

Még mindig a vívásnál játunk: A férfiaknál Osváth Richárd szerepelt jól, az A-kategóriás magyar tőröző három győztes és egy vesztes mérkőzéssel jutott el a negyeddöntőig, ahol szintén biztosan nyert. Az elődöntőben azonban már megállította őt a kínai ellenfele. A bronzmeccsen az Osváthnál 15 évvel idősebb francia tőröző volt az ellenfél, és a magyar vívó megszerezte a magyar vívók második bronzérmét, 15–7-re győzött!

A múlt csütörtökön Sors Tamás már bizonyította rátermettségét, 100 pillangón aranyérmes lett. Most 400 gyorson volt a sor hogy bzonyítson. Bár 200 méternél még nem volt benne az első négyben, az utolsó 50 méterre feltornázta magát, így ő is bronzérmes lett a paralimpián.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek