Starity

Hatos Gábor mégiscsak olimpiai bronzérmes?

2012. szeptember 06. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A magyar birkózó a bronzmérkőzésen kikapott az üzbég Szoszlan Tigijevtől, azonban mégis övé lehet a harmadik hely, mivel ellenfele doppinggyanú miatt elveszítheti az érmét.

hirdetés
Hatos Gábor mégiscsak olimpiai bronzérmes?
Fotó: Action Images

A Nemzetközi Birkózószövetség nemrég értesítette a sportág itthoni szövetségének elnökét, hogy a 74 kg-os súlycsoport bronzmeccsén diadalmaskodó üzbég sportoló doppingmintája pozitív lett, ezért el is vehetik tőle a bronzérmet, melynek tulajdonosa nem más lesz, mint Hatos Gábor, aki a bronzmeccsen vereséget szenvedett tőle és aki így az 1980-ban megrendezett ötkarikás játékok óta az első magyar szabadfogású olimpiai érmes lehet – számol de a hírről a Nemzeti Sport.

Már augusztus tizenhetedike óta tudtuk, hogy az üzbég A-próbája pozitív lett és eleve nem kérték a B-mintát. Ettől függetlenül láttunk már mindenfélét korábban, ezért nagyon idegőrlő volt az azóta eltelt időszak, napokig nem tudtam aludni, hiába voltam kilencvenkilenc százalékig biztos abban, hogy most már enyém az érem. Aztán ma hívott Hegedűs Csaba elnök úr a jó hírrel. Ha az érem végre a kezemben lesz, tényleg minden álmom valóra válik. Ezért dolgoztam egész életemben, ezért »haltam meg« az edzéseken. Az sem zavar, hogy Londonban nem tudtam átvenni, majd állítanak nekem itthon, Szombathelyen vagy Vépen dobogót. – mondta Hatos Gábor a Nemzeti Sportnak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek