Starity

Újabb botrány a Forma 1-ben

2010. július 26. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy héttel a Magyar Nagydíj előtt ismét áll a bál a Forma 1-ben. A vasárnapi futamot követően mindenki a Massa-Alonso féle elengedésről-előzésről beszél. A csapatot megbüntették, de vajon kihatással van ez a botrány a pilóták és a csapat közti kapcsolatra?

hirdetés
Újabb botrány a Forma 1-ben

A Német GP sportfelügyelői  a futam után beidézték a Ferrari vezetőség és a két Ferraris versenyzőt, Felipe Massát és Fernando Alonsót. Az ok az volt, hogy a Ferrari utasította Massát, hogy engedje maga elé Alonsót. A sportfelügyelőség a begyűjtött információk alapján bűnösnek találta a Ferrarit.

A maranellói gárda megsértette a Forma-1 Sportszabályzatának 39.1 pontját, ami a verseny végkimenetelét befolyásoló csapatutasítást tiltja, illetve az FIA Nemzetközi Sportkódexének 151. c) cikkelyét, mi szerint rossz hírnevét keltette az autósportnak. A Ferrarit 100 ezer dollár pénzbírság befizetésére kötelezték az előbbi miatt, valamint meg kell jelenniük az FIA Motorsport Világtanács (WMSC) következő ülésén.

Olyan hírek is szárnyra kaptak miszerint Massa önszántából engedte maga elé Alonsót. Felipe Massa így nyilatkozott a futam után: "Mi, pilóták mindig a csapat érdekeit helyezzük az első helyre, és ez ma is így történt. Nem csapatutasítás történt: a mérnököm tájékoztatott, hogy mi is történik mögöttem, pláne, mikor küszködtem a kemény gumikon. Úgy döntöttem, hogy a csapat számára a legkedvezőbb dolgot teszem. A kettős győzelem a lehető legjobb eredmény. Túl sok pontot veszítettem el már, így csak annyit mondhatok, hogy tudom, mire vagyok képes. Tudom, hogy versenyeket nyerhetek, és ez a lényeg. Ma mindenki láthatta, hogy képes vagyok győzelmeket aratni."

A sportfelügyelőség döntése értelmében a Német GP végeredménye nem változik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek