Starity

Használt DVD-k miatt perel a Warner Bros

2012. szeptember 18. 08:08   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Warner Bros 16 feljelentést tett, amiért az Amazonon bizonyos felhasználók nagy tételben árulják használt DVD-iket. Állításuk szerint ezzel a filmipar bevételeit nagy mértékben csökkentik.

hirdetés
Használt DVD-k miatt perel a Warner Bros

A Warner Brosnál betelt a pohár. A filmstúdió nem nézi jó szemmel, hogy olyan válságos időkben, mikor az egyre drágább mozijegyek miatt az emberek alig mennek moziba, egyes felhasználók használt filmes ereklyéket és DVD-ket árulnak az Amazon webshopján keresztül, mert így sok pénztől esnek el.

A filmes óriás nemrégiben 16 feljelentést tett, mert az Amazonon talált 16 embert, akik áron alul kínálták nagytételben a stúdió filmjeit használtan. A cég fejese felháborítónak találja, hogy valaki ilyen mennyiségben árulja a szerinte sok pénzből elkészült DVD-ket, ami pénzkiesést jelent nekik.

A vád szerint olyan emberekre bukkantak, akik illegálisan letöltött filmeket árultak az oldalon, amit a stúdió nem tűrhet el, még akkor sem, ha erre vonatkozóan semmi bizonyítékkal nem tud szolgálni. A Hollywoodreporter a vád erre vonatkozó oldalainak tartalmához nem jutott hozzá, így nem tudni, mire alapozza a stúdió a kijelentéseit. A Warner sem kommentálja a döntést, csak kevés információval látták el a médiát.

Hadjárat a bolhapiacok ellen

A Bros idén igencsak belehúzott. Néhány hónappal ezelőtt olyan felhasználókat jelentettek fel, akik áron alul árultak filmes ereklyéket, alig használt kosztümöket és varázspálcákat, amelyeket új termékként tüntettek fel. Múlt hónapban egy weboldalon keresztül felfigyeltek egy jelmezboltra, ami nagy tételben kínált használt kosztümöket és a stúdió szerint nevetséges összegekért lehetett Harry Potter-, Superman- és Mickey Mouse-jelmezekhez hozzájutni. A bolt tulajdonosa azzal védekezett, hogy muszáj leszállítani az árakat, mert ellenkező esetben visszaesik a forgalma, ami így is nagyon gyenge.

Döntés még egyik ügyben sem született, de az már biztos, hogy a kártérítés minden esetet egybevéve több millió dollár, de a pontos összeg nem ismert. Egyébként legtöbben a Harry Potter és a Gengszterkozó című sorozat lemezeit árulták olcsón.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek