Starity

Visszatér A rejtély utolsó évadjára

2012. szeptember 25. 16:04   |   Szerző: mse90

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A sorozat ötödik és egyben utolsó évadja most pénteken rajtol Amerikában, és bár mindössze 13 epizódból fog állni, A rejtélytől megszokottan így is egy teljesen új, izgalmas koncepcióval vág neki a finálénak.

hirdetés
Visszatér A rejtély utolsó évadjára

A rajongók jó ideje aggódva figyelték kedvencük sorsát, hisz a sorozat megújítása évről-évre kérdésessé vált, mióta a FOX átköltöztette pénteki műsorsávjába (amit az amerikai televíziózás találóan csupán „halálpéntekként” emleget). Bár A rejtély eleinte úgy tűnt, hősiesen veszi a hátrányos adásidő okozta akadályokat, a csatorna idén mégis úgy döntött, megválik a sorozattól, és egy 13 epizódos záróévadban ad lehetőséget neki a lezárásra.

Újabb váratlan fordulatként ért mindenkit a hír, hogy Jeff Pinkner, a show társproducere elhagyta a sorozatot, ezáltal Joel Wymant téve A rejtély egyedüli showrunnerjévé. Wyman viszont gyorsan reagált, és megnyugtatta a rajongókat, hogy ez a döntés nem változtat a sorozat menetén, és a Pinknerrel közösen megálmodott történetek továbbra is elmondásra kerülnek. A San Diego-i Comic-Conon a jelenlévőket abba is beavatta, mindvégig tudták, hogyan akarják befejezni a Fringe-ügyosztály kalandjait, és bár hat-hét évadra elegendő munícióval rendelkeztek, a mostani, rövidített évad is a tervezett vég felé fog haladni.

Az ötödik szezon a szokottnál is eltérőbb módon rugaszkodik el az eddigi történésektől, hiszen több mint 20 évvel az előző epizódban látott befejezés után fog játszódni. A nézők már kaphattak némi ízelítőt ebből a világból a sorozat egyik rendhagyó epizódja, a Letters of Transit által, és az új évad ezt a cselekményt igyekszik majd folytatni illetve kibővíteni. Főbb szerepet kapnak majd a Megfigyelők, illetve ismét találkozhatunk a Georgina Haig alakította Ettával, aki úgy tűnik, akár állandó szereplővé is válhat erre a 13 részre.

Az, hogy a már korábban távozott színészek közül ki térhet vissza, még kérdéses. Nincs hír Seth Gabelről illetve Kirk Acevedóról, Wyman pedig nem volt hajlandó mindeddig választ adni arra sem, hogy Henry Ian Cusick feltűnik-e megint Etta partnerének szerepében. Leonard Nimoyról ezzel szemben szinte biztosan tudjuk, hogy ismét belebújhat William Bell bőrébe.

Bár az új koncepció eltér az eddigi, és főként a négy évvel ezelőtti iránytól, a bennfentesek ígérik, hogy sok kérdésre kapunk választ, amint közeledünk a finálé felé. Wyman nem mindennapi ajándéknak érzi a lehetőséget, hogy lezárhatják ezt a sokaknak kedves sorozatot, és így remélhető, hogy az eddig is kitartó rajongók sem fognak csalódni a végkifejletben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek