Starity

Terrorizált diáklányból királynő

2012. október 02. 18:06   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Whitney Kropp igazi példaképpé nőtte ki magát az őt ért támadások miatt, amelyek ellen mert kiállni, és segítséget kérni.

hirdetés
Terrorizált diáklányból királynő

A people.com hozta le egy amerikai lány – sajnos már – nem egyedi esetét, akit keményen kikezdtek a középiskolában, és úgy alázták meg diáktársai, ahogy tudták. Whitney Kropp, amerikai végzős diák mindig is büszke Glambert (Adam Lambert-rajongó), aki soha nem rejtegette kedvencét – amely csak olaj volt a tűzre az őt ért támadások során. A média egy kegyetlen vicc folyamán figyelt fel a 16 éves lányra, aki jelölt volt iskolájában a „Bálkirálynő” címre. Azonban a jelölés csak egy csípkelődés volt a sulistársai részéről, hiszen neki nem lett volna pénze fodrászra, ruhára és sminkesre – ami alap egy ilyen eseményen.

Mikor meghallotta a „kinevezést” és a vele járó gúnyolódást, Whitney elmondása szerint úgy érezte magát, mint egy nagy rakás szemét. Mikor kiderült, hogy csak egy „poénról” van szó a népszerű diákoktól, az iskolája visszavonta a jelölést.

„Elértem aznap azt a pontot, hogy öngyilkos akartam lenni. Rossznak, értéktelennek éreztem magam, aki nem méltó a Ogemaw Heightshez. Miért legyek része a társadalomnak, ha úgy kezelnek, mint egy darab szemetet, akit dobálnak össze-vissza.”

Az éjszaka folyamán elhatározta, hogy nem adja fel, versenyben marad és meglep mindenkit.

Whitney a tanárokhoz fordult, és segítségert kért. Ezután több felajánlást és ajándékutalványt kapott szalonoktól és üzletektől, hogy valódi királylányt varázsoljanak belőle.

A története kiszivárgott, és az iskolai bántalmazások ellen Facebookon elindult egy Support Whitney Kropp nevű, őt támogató oldal, amelynek most már több mint 136 ezer lájkolója van.

„Amikor láttam őt a TV-ben, sírtam, hogy ennek a lánynak mi mindenen kellett keresztülmennie. Imádkozom, hogy mások tanuljanak tőled és abból, amit most elértél. Kívánom, hogy a világ továbbra is lássa, milyen nagyszerű ember vagy. Nagyszerű munkát végeztél azzal, hogy felálltál, és példát mutattál a többieknek. Rengeteg életet érintettél most meg” – fejtette ki a véleményét Sharon Kotts.

„Megérintett. Nem tudom elhinni, hogy a mai gyerekek ennyire könyörtelenek és aljasak. Hová fejlődött a világ? De ne felejtsd el, hogy a középiskola semmit nem fog érni, miután leérettségiztél és tovább álltál, szóval harcolj” – nyilatkozta a Champagne körmöse.

Whitney a középiskolája felé egy rossz szót nem tudott szólni, azonban egy üzenetet szeretne átadni azoknak, akik hasonló cipőben járnak: „Állj ki azért, amiben hiszel, és tegyél meg érte mindent szívvel-lélekkel. Ez az, amit én is tettem, és most nézz rám! Soha nem voltam ennyire boldog!”


Whitney Facebook-oldala

A lány kedvencéhez, Adam Lamberthöz is eljutott Whitney története, aki mikroblogján csiripelt a lányról: Ryan Seacrest, hello! Köszi, hogy bemutattad Whitney-t! Micsoda inspiráló fiatal hölgy! »Akkor fog ragyogni, amikor ragyogni akar!«” – idézett a Trespassingból az énekes, akinek sok sztár mellett mindig is szívügye volt a középiskolai bántalmazás, amelyről régebben így nyilatkozott:

„Ez szól minden olyan gyereknek, fiatalnak, akit kikészíti őt körülvevő közösség, amelyben érvényesülnie kéne. Tudom, elhiszem, hogy nehéz, és hogy néha fáj. Ki kell zárnod őket, mást nem tudsz csinálni a buta, vagy inkább éretlen emberekkel. Ha túl sok időt pazarolsz a válaszolgatásra, vagy ha hagyod, hogy befolyásoljon, akkor azok kezébe adod a győzelmet, pedig te sokkal jobb vagy. Mindig legyen valamid, ami nekem is megvan, ami inspirál és erőt ad, amikor olyan veszettnek tűnik minden. Az élet néha olyan, mint a gimnázium: vannak ezek az éretlen emberek, ők valahogy sosem bírják ki utálkozás nélkül. Ne vedd magadra. Mindig lesz olyan ember, aki azt mondja azt, hogy „gyűlölöm”, csupán előítéletek alapján. Ez rossz, viszont a felfogásával nem tudsz mit kezdeni, neki kell változtatni. Te viszont, aki nem az elszenvedőkhöz tartozol, hanem piszkálódsz: nem kéne elfelejtened, hogy mi mindnyájan emberek vagyunk. Nem kéne hagyni, hogy a másiknak fájjon a haragod, mert te elítéled a bőrszíne, szexualitása, testsúlya, stb. miatt. Nyitni kell a világ felé. Szeretni. Nagy előrelépés lenne, ha megszűnne az életben a gimnázium-effektus. Ember vagy, kezedben a változás lehetősége. Én hiszek benned. Tudom, hogy te jobb lehetsz.”

Bárkivel megtörténhet

Ha te is hasonló környezetben vagy, és terrorizálnak az osztályban: soha nem szabad elhinni, amiket ők mondanak. Csak azért mondják, mert tartanak tőled, és mert mersz más lenni, és nem a sablont követed! Ez viszont nagyszerű dolog! Állj ki az értékeid mellett és ne hagyd, hogy lehúzzanak! Hosszútávon te fogod többre vinni: nézd meg Whitney esetét. Képzeld most el azoknak az arcát, akik bántották és lenézték őt.

Ne félj segítséget kérni! Ilyen esetben fordulj szüleidhez, rokonaidhoz vagy tanáridhoz – ne tartsd magadban, ami veled történik!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek