Starity

François Arnaud decemberig marad Budapesten

2012. október 13. 00:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színész Cannes-ban adott interjúja során magyarországi tartózkodásáról, valamint a Borgiák forgatásáról ejtett szót.

hirdetés
François Arnaud decemberig marad Budapesten

Még nyár derekán adtunk hírt arról, hogy a Showtime-on futó, több Emmy-díjjal is büszkélkedő sorozat forgatása, ahogy az elmúlt években, idén is nálunk, az etyeki Korda stúdióban zajlik majd. A néhány hónapos munkálatok azonban eléggé elhúzódtak a színészek összeegyeztethetetlen megjelenései miatt, ezért a Borgiák stábja, úgy fest, még a karácsonyt is hazánkban tölti.

Holliday Grainger ugyanis, aki a szériában Lucrezia Borgiát formálja meg, a produkció mellett egy drámához, a Helena Bonham Carter főszereplésével készülő Great Expectationshöz adta nevét, melynek forgatása egy időben zajlott a sikerszériáéval, valamint a Cesarét alakító François Arnaud is Kanadában töltötte a nyár egy részét, mivel a Copperhead című, amerikai polgárháborúban játszódó drámát forgatta a sorozat mellett. A színész állítása szerint a Borgiáknak köszönhető, hogy az eddig ismeretlen nevük ér is valamit.

„Meteorként robbant be a nevünk Hollywoodba, persze, nem azonnal. Mégis nagyon gyorsan ért a hírnév, fel sem tudom fogni. Az egyik pillanatban még a kamerával nézek farkasszemet, majd a tenger mellett ébredek. Kissé nehéz volt megszokni, hogy egyik pillanatról a másikra teendőim akadtak a semmittevés mellett.”

A Gemini Awardson négy díjat bezsebelő széria további két trófeát vihetett haza a legutóbbi Primetime Emmy-díj-átadón, Arnaud szerint azért, mert a sorozat, amely a spanyol származású olasz dinasztia életét és a 16. századi korrupciót mutatja be, olyan, mint a jó bor: javítja az idő.

„2010-ben, amikor elkezdtük forgatni, és felmerült a lehetőség, hogy két, három vagy akár négy évad készülhet, azt gondoltam, ez egy remek lehetőség lesz arra, hogy mindent elszúrjunk, amit csak lehet. De a munka során egyfajta bizalom alakult ki közöttünk, mely soha nem volt ennyire szórakoztató, mint most. Tényleg. Egymásnak hála mindennel tisztában vagyunk, segítünk a másiknak, akár egy igazi család. Akárcsak a Borgiák.”

A színész, állítása szerint, örökké hálás lesz a sorozatnak, amiért ennyi ajtót nyitott ki előtte, s azt is hozzáfűzte továbbá, hogy a széria abszolút egyedi, nem követik klisék és ismétlések sem. „Nem olyan, mint a Dr. House, amelyben négy évig ugyanaz a rész tér vissza. Itt, úgy érzem, mintha a forgatás egy hosszú film lenne, ami nagyon izgalmas, állandóan változik.”

François egyébként Los Angelesben tölti legtöbb szabadidejét, most viszont Magyarországra is egyfajta otthonként tekint, hiszen az elmúlt három év legalább negyedét nálunk töltötte.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek