Starity

Doug Robb: „Harcolj vagy menekülj”

2012. október 17. 22:10   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hosszas halasztgatások után végre megjelent az amerikai rockzenekar nyolcadik lemeze.

hirdetés
Doug Robb: „Harcolj vagy menekülj”

Noha az első kislemez már május 3-án megjelent, magára az albumra elég sokat kellett várni. A bejelentett július 31-i, majd augusztus 28-i időpont után végre szeptember 11-én valóban az üzletek polcaira került a Hoobastank legújabb albuma, a Fight or Flight.

Az amerikai rockbanda nemrégiben kiadót váltott, a Def Jamtől távozva az Open E Entertainmenthez szerződtek le, és ez az újdonsült függetlenség érezhető is az alig egy hónapja kiadott anyagon.

A frontember, Doug Robb, aki tavaly az Apocalyptica „Not Strong Enough” című dalában énekelt, elmondta, hogy ezúttal semmilyen megkötés nem tartotta vissza őket attól, hogy azt tegyék, ami jól esik nekik és a zenekar minden tagja részt vett az album elkészítésében.

„Ez volt az első albumunk a The Reason óta, amit együtt írtunk, az egész banda. [...] Együtt megírunk egy dalt, de amikor eljátszuk a próbákon, és megismételjük, akkor megváltoznak a dolgok. Megváltoznak a gitár-részek, megváltoznak a dobrészek. Kicsit több a lehetőségem arra, hogy megváltoztassam az énekrészeket és jobbá tehessem. Szóval tulajdonképpen visszatértünk a dalírás régi módszeréhez (és valószínűleg a megfelelő módszerhez), amikor mindenki összegyűlik.”

A banda tehát ismét a jól megszokott úton halad. „Már régóta ezt az utat járjuk – mondta Robb. – Olyan, mint egy tiszta palatábla, de nem rossz értelemben véve – éppen ellenkezőleg. Már nem próbálunk másoknak megfelelni, másoknak tetszeni, már tudatalatti szinten sem, kényelmesen érezzük magunkat a bőrünkben.”

Tizenegy remek dal – közöttük a Magnolia, amelyet Robb a kétéves kislányához írt – tanúskodik arról, hogy a zenekar a legjobb formájában van. A Hoobastank jelenleg egy rövid, japán turnéra készül, hiszen novemberben négy koncertet adnak a Felkelő Nap országában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek