Starity

Beperelik Tom Hankset káromkodása miatt?

2012. október 21. 09:09   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az egyik legnagyobb amerikai médiaszervezet szerint a káromkodás bűn, és nem lehet egy bocsánatkéréssel elintézni.

hirdetés
Beperelik Tom Hankset káromkodása miatt?

Bajban van Tom Hanks és a Good Morning America című műsor. Tom káromkodott élő adásban, és most az egyik legnagyobb szervezet perelni készül.

A rövidített nevén FCC régóta küzd az amerikai TV csatornákkal kisebb-nagyobb botrányaik miatt. A 2002-es Billboard Awardson Cher beszélt csúnyán, amiből bírósági ügy lett. Hasonló sors várhat Tomra is. Az FCC figyeli a csatornák zavartalan működését, a műsorok sugárzásával és statisztikákkal, problémákkal, panaszokkal foglalkozó szervezet összefogott néhány kisebb amerikai céggel és készen állnak a perre. A Deadline cikke szerint nem a színészt támadják, hanem a csatornák figyelmét szeretnék felhívni arra, hogy a jövőben jobban figyeljenek a sugárzott tartalomra, mert az obszcén beszéd, beszólások és nem megfelelő viselkedés náluk nem megengedett, ráadásul a gyerekek lelki fejlődésére is rossz hatással van.

Az FCC hivatalos közleményében azt írja, hogy ami történt, az megbocsáthatatlan és nem nevezhető tévedésnek. A szervezet és a Szülők Tévétanácsának tagjai szerint elfogadhatatlan az efféle hozzáállás, a csúnya szavak hanghatásokkal való elnémítása nem megoldás. Az FCC egyelőre a csatornát pereli, de Tom Hanks neve is felmerült, amennyiben nem sikerül megegyezésre jutni a csatornával és az nem vállalja a teljes felelősséget, Tomnak is meg kell jelennie a bíróságon, sőt, bűnrészessé is válhat.

Mint kiderült, Hanks a Good Morning America műsorban promótálta új filmjét, amely a Cloud Atlas címet viseli, és a műsorvezetőnő megkérte, hogy idézzen néhány sort a filmből, illetve használja az abban hallatszódó akcentusát is, ami brit angol volt. A már a netre is felkerült videóban Tom elmondja, hogy az akcentus sok csúnya szóval párosult, és pár másodperccel később kicsúszott száján egy csúnya szó, amelyért azonnal bocsánatot kért ő és a műsorvezetőnő is. A műsor után Tom a Twitterén, az ABC pedig egy sajtóközleményben kért bocsánatot mindenkitől de úgy tűnik hogy ez sem volt elég, az FCC már rajta van az ügyön.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek