Starity

Plágiumvád Taylor Swift ellen

2012. november 02. 21:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Taylor Swift új albuma nemrég került a boltok polcaira, máris plágiummal vádolják. Az énekesnő állítólag egy 2003-as dal szövegének részletét lopta el.

hirdetés
Plágiumvád Taylor Swift ellen
Fotó: Jon Kopaloff/Getty Images

Taylor Swift a legújabb előadó, akinek plágiumváddal kell szembenéznie, igaz, ő nem dallamot, hanem állítólag szöveget tulajdonított el- írja a HollywoodLife.

Matt Nathanson azt állítja, a 22 éves énekesnő az ő 2003-ban írt I Saw című dalának egy sorával ékeskedik All Too Well című szerzeményében. A felháborodott énekes Twitterén adta közre gyanúját:„ Minden bizonnyal rajongó...és most tolvaj.” A bejegyzést később ugyan törölte, ám a szemfüleseknek sikerült elmenteniük.

Nem sokkal később az Oh No They Didn't nevű celebekkel foglalkozó blog egyik írója is cikket szentelt a kísértetiesen megegyező szövegeknek, hozzátéve, hogy Taylor nem védekezhet azzal, hogy nem ismeri Nathansont, hiszen a Speak Loud turné alatt az énekes szövegeit írta a karjára a koncertek előtt.

Nathanson november 2-án kénytelen volt újra foglalkozni az üggyel, egy újabb tweet képében: „Eddig a mai kedvenc dolgom a @taylorswift13 rajongók hulláma, akik p***nek hívnak a Twitteren, amiért 2003-ban megírtam az I Saw-t.”

Matt 2003-as dalában énekelte ezt a sort: “and I’ll forget about you long enough to forget why I need to”, míg Taylor vadonatúj All Too Well című dalában a “and I forget about you long enough to forget why I needed to” hangzik el.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek