Starity

A No Doubt törölte legújabb videoklipjét

2012. november 04. 12:12   |   Szerző: prézli

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Támadások kereszttüzében kénytelen volt eltávolítani az együttes a videoklipet, és hivatalos oldalukon kértek bocsánatot.

hirdetés
A No Doubt törölte legújabb videoklipjét

Tegnap számoltunk be a No Doubt legújabb videoklipjéről, a Looking Hotról, azonban a rajongók nemsokáig élvezhették annak megtekintését, ugyanis egy nappal a premier után el lett távolítva YouTube-csatornájukról.

A videót rengeteg támadás érte különböző társadalmi és jogvédő csoportoktól, sokan rasszisztának is nevezték, ezért az együttes úgy döntött, hogy törli a klipet.

Története szerint a banda két tagja (Adrian Young és Tom Dumont) cowboy, akik rárontanak az indiánokra (Gwen Stefanira és Tony Kanalra), majd fogságba ejtik őket, végül az énekesnőnek sikerült megszöknie.

A csapat hivatalos weboldalukon keresztül reagált a támadásokra: „Mint olyan együttes, akiknek a tagjai különböző nációkból származnak, alapvető értékünk a sokszínűség és a más nemzetiségek iránti tisztelet és kultúra. Az új videónkkal nem az volt a célunk, hogy bárkit is megsértsünk, vagy bántsuk az amerikai őslakosok hagyományát és történelmét. Miután beszéltünk néhány őslakos-barátunkkal és a Kaliforniai Egyetem őslakosokat kutató professzoraival, rájöttünk, hogy megsértettünk néhány embert. Ez nagy aggodalmat okozott számunkra, ezért eltávolítottuk a videót. Az a zene, ami inspirált a zenekar megalapításakor, és a közösség, amit a barátok, a családok és a rajongók tesznek ki, a tiszteleten és az egységen alapszik. Bocsánatot kérünk az amerikai őslakosoktól, és akiket megsértettünk a videóval. Bántónak lenni valakivel szemben könnyű, de ezek nem mi vagyunk.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek