Starity

Brooke Shields édesanyját gyászolja

2012. november 07. 17:05   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az amerikai színésznő édesanyja hosszú betegség után hunyt el az otthonában.

hirdetés
Brooke Shields édesanyját gyászolja

Jaid Barrymore és Dina Lohan előtt a leghíresebb hollywoodi sztármenedzser-anyuka Teri Shields volt, aki a tündéri kislányát, Brooke-ot már 11 hónaposan bevezette a sztárvilágba. A színésznő akkor 25 dollárt kapott az Ivory-szappan reklámjáért.

Kedden azonban bejelentették, hogy Teri hosszú betegség után, 79 évesen hunyt el manhattani otthonában, egy héttel ezelőtt.

Élete során Teri számtalan támadást kapott, amiért megengedte, hogy a lánya, a most 47 éves Brooke Shields, fiatalon provokatív szerepekben tündököljön – kezdve az 1978-as Pretty Baby című filmmel, ahol a 12 éves kislány egy gyerekprostituáltat alakított, és még meztelen jelenetet is kapott. Egy évvel később Brooke újabb botrányt kavart, amikor lenge öltözékben mutatta meg a testét a hírhedt Calvin Klein-farmerreklámban, majd megkapta az 1980-as Kék Lagúna című film főszerepét – amelyben még több meztelen jelenete volt.

Teri nem tartotta magát hibásnak, szerinte lánya testesítette meg a férfiak számára a tiltott gyümölcsöt, és nem látott semmi rosszat abban, hogy ezt meg is mutassák.

Mire Brooke felnőtt, az anya-lánya kapcsolat nagyon megromlott, a színésznő a saját kezébe vette a sorsát. Nem hagyta, hogy tönkretegye az életét a kiskorától élvezett reflektorfény. A 80-as évek közepén abbahagyta a modellkedést és a filmezést, inkább beiratkozott a Princeton Egyetemre, ahol francia irodalomból diplomázott 1987-ben. Brooke később elárulta, hogy annak ellenére, hogy már gyermekként és tinédzserként erősen szexualizálták, csak 22 évesen veszítette el a szüzességét.

A jég akkor tört meg végleg Brooke és Teri között, amikor Brooke férjhez ment az író Chris Henchyhez és lányai születtek (a 9 éves Rowan és a 6 éves Grier). 2009-ben a színésznő elmondta, hogy fájdalmas döntést kellett hoznia, és kénytelen volt az édesanyját intézetbe költöztetni a demenciája miatt. Akkoriban azt nyilatkozta, hogy ez élete egyik legnehezebb pillanata volt. Most azonban élete legfájdalmasabb napjait élheti át.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek