Starity

Daniel Craig valóban James Bond leszármazottja?

2012. november 12. 13:01   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az angol színész, James Bond egyik leghíresebb alakítója a 007-es ügynök utódja és királyi vér folyik az ereiben.

hirdetés
Daniel Craig valóban James Bond leszármazottja?

Egy különös kutatás során kiderült, hogy nem véletlen, hogy Daniel Craig ennyire hitelesen tudja alakítani a legendás brit titkosügynököt, James Bondot.

A családfa-kutatással foglalkozó weblap, az Ancestry.com elárulta a Yahoo omg-nak, hogy a 44 éves brit színész tulajdonképpen James Bond leszármazottja, azé a férfié, akit az író Ian Fleming 1953-ban keltett életre a Casino Royale című regényében.

Minden igazi 007-rajongó tudja, hogy az igazi James Bond nem egy nemzetközi kém vagy rejtélyes ember volt, hanem egy egyszerű madártudós. (Igen, valóban.) Fleming, aki maga is rendszeresen figyelte a madarakat, ismerte az ornitológius (a madarakkal foglalkozó tudományág tudósa) James Bondot, aki a Birds of the West Indies (Nyugat-India madarai) című könyvet írta, és elhatározta, hogy felhasználja a nevét a könyvében. „Amikor az első regényt írtam 1953-ban, azt akartam, hogy Bond egy szörnyen unalmas, érdektelen ember legyen, akivel dolgok történnek, azt akarom, hogy csak egy puszta eszköz legyen – mondta Fleming a The New Yorker magazinnak 1962-ben. – Amikor nevet kerestem a főszereplőmnek, Istenre mondom, a James Bond név volt a legunalmasabb név, amit valaha hallottam.”

Az Ancestry.com szerint egy királyi kapcsolatot találtak a kutatásuk során: Craig és az elhunyt Bond, aki 1989-ben halt meg, mindketten rokonai John of Gauntnak, Lancaster hercegének, aki egyben III. Edward fia is volt. És a királyi rokonság itt nem áll meg. Rokonságban állnak még az angol királynővel és Richard Neville-lel is, Salisbury bárójával.

„Mialatt Daniel Craig családi történelmét kutattuk, észrevettük, hogy néhány név és hely emlékeztetett a James Bond családfáján találtakkal. Egy elképesztő kapcsolatot fedeztünk fel közte és az ornitológus James Bond között – mondta Michelle Ercanbrack, az Ancestry.com családtörténésze. – Az a jó a családfakutatásban, hogy sosem tudhatod, mit találsz.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek