Starity

Bicikligumiba tekeredett Tóth Gabi

2012. november 16. 23:11   |   Szerző: Red Lemon

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Schell Judit, Tóth Gabi, Jakabos Zsuzsa, Karsai Zita, Bálizs Anett, Verrasztó Evelyn és Csonka András is kifutóra lépett profi modellek mellett a Gondold új-ra! divatshow-n, ahol izgalmas, máshol már szemétnek szánt anyagokból készült látványos ruhakölteményeket mutattak be az Eco-Design Team tervezői. A hírességek nemcsak az érdekes kreációk miatt vállalták a modellszerepet, hanem a program jótékony küldetése okán is.

hirdetés
Bicikligumiba tekeredett Tóth Gabi
Fotó: Red Lemon

Elsőként Tóth Gabi jelent meg a színpadon egy kávéstasakokból és textilhulladékból varrt extrém ruhában, amelynek derekát egy széles bicikligumiból készült övvel kötötték át. Az énekesnő számára egyáltalán nem volt ismeretlen a terep, ráadásul az extravagáns kreációkat is előnyben részesíti a színpadon vagy videoklipjeiben.

„Évekkel ezelőtt már részt vettem egy hasonló kampányban, akkor is és most is nagyon élveztem, mert fontosnak tartom azt, hogy odafigyeljünk a környezetünkre. Én magam is szoktam újrahasznosítani dolgokat, a párommal, Dáviddal például megbeszéltük, hogy gyűjtjük az üdítős dobozokat, és az a terv, hogy függönyt készítünk belőle. Praktikus, környezetkímélő, és ráadásul a kreatív munka még ki is kapcsol„ – mesélte az énekesnő.

Jakabos Zsuzsát ritkán láthatjuk ilyen szerepben, pedig híres úszónőnk már az olimpia szépe címet is kiérdemelte. Egy profi modell is megirigyelte volna azt a magabiztosságot, amellyel egy különleges, százéves csipkéből készült ruhát mutatott be.

hirdetés

%%GALLERY%%

„Ennek a ruhának története is van, hiszen, mint megtudtam, a tervező, Reök Cecília dédnagymamája készítette a saját kezével azt a terítőt, amelyből a toppot varrták, és a fülbevalókat is ő horgolta, eredetileg poháralátétnek. Elég furcsa belegondolni, hogy mennyi mindent átéltek már ezek az anyagok. Nagyon jó volt viselni, és igazából a többi ruha is tetszett, az egyik nagy kedvencem az a papírruha, amit a Schell Judit mutatott be” – árulta el a gyönyörű sportoló.

Az Eco-Design Team csapata figyelt arra, hogy a molinókból, szemeteszsákokból, vagy akár építési hulladékokból készült ruhák ne csak látványosak, hanem hordhatóak is legyenek, hiszen az újrahasznosító gondolkodásnak akkor van igazán értelme, ha valóban kincs lesz a szemétből. Csonka András juta-zakója és egyszerű kávézsákból készült sálja például bármelyik neves férfimárka téli kollekciójában megállta volna a helyét.

A Gondold új-ra! divatshow egyben egy recycling kiállítás megnyitója is volt, a Duna Plaza területén dizájnerek újrahasznosított tárgyait vásárolhatja meg bárki egészen december elejéig. A szervezők a befolyt összeget a Madarász utcai Gyermekkórház Gyermekkor Alapítványának szánják. Aki szívesen részese lenne a jótékony akciónak, az a dunaplaza.info@segece.hu címen, vagy a 06 1 465 16 00 számon jelentkezhet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek