Starity

Angelina Jolie grúziai gyerekeket támogatott

2012. november 24. 20:08   |   Szerző: judy91

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kedden délután játékokat, iskolai egyenruhákat és játszótéri felszerelést kaptak Angelina Jolie-tól, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának különmegbízottjától azoknak a lakóhelyüket elhagyni kényszerült családoknak a gyermekei, akik a grúziai Koda település Tetritskaro régiójában élnek.

hirdetés
 Angelina Jolie grúziai gyerekeket támogatott

A nonprofit „Egyesülés az Igazságért” (Coalition for Justice) nevű szervezet bátorítására a lakóhelyüket elhagyni kényszerült gyerekek színes rajzokat készítettek Angelina Jolie-nak a Menekültek Világnapja alkalmából még júniusban. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) grúziai hivatala a gyerekek rajzait a hozzájuk fűzött üzenetekkel együtt elküldte a színésznőnek.

Angelinát megérintette a gyerekek lelkesedése, amely a rajzaikon tükröződött, így jó szándékának kifejezésére ajándékokat küldött a Kodában élő gyerekeknek.

„A rajzaitokért cserébe iskolai egyenruhákat és játékokat küldök nektek. De mindenekelőtt azt remélem, hogy egy napon majd találkozni fogunk, és elmehetek hozzátok, hogy megismerjelek benneteket” – mondta a színésznő a gyerekeknek küldött videoüzenetében.

A UNHCR 276 ezer szükséget szenvedő grúziai lakos védelmét és támogatását végzi, melyből több mint 270 ezer lakóhelyét elhagyni kényszerült személy, körülbelül 1500 jogi értelemben vett hajléktalan, 450 ember pedig menekült.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek