Starity

Sisi ihlette nemes elegancia

2012. november 28. 12:12   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Erzsébetváros idén ünnepli fennállásának 130. évfordulóját. Az ebből az alkalomból rendezett Erzsébet Bálon láthatta először a báli közönség és a sajtó a fiatal divattervező, Hrivnák Tünde BY ME vadászkollekciójának különleges történelmi hangulatot idéző férfi és női öltözékeit.

hirdetés
Sisi ihlette nemes elegancia
Fotó: BY ME

Az immár másodszor megrendezésre kerülő Erzsébet Bálnak a kerület egyik legpatinásabb épülete, a Corinthia Hotel Budapest adott otthont. A rendezvény házigazdái a Madách színház művészei: Polyák Lilla és Homonnay Zsolt voltak. A BY ME Vadászkollekció általuk is viselt különleges ruhadarabjain most is feltűntek a Hrivnák Tünde divattervező ruháit oly jellegzetessé tevő eredeti kézzel hímzett magyar motívumok. A Sisi osztrák császárnő és magyar királyné személye ihlette BY ME vadászkollekció legegyedibb darabjait Pataki Zita műsorvezető, Bánhidi Petra táncművész és 2012 Miss Kalocsa, Kármán Dalma mutatta be a kerület művészeiből és vállalkozóiból álló közönségnek.

A BY ME SPICY Vadászkollekció a hagyomány és újszerűség izgalmas kettősségét ötvözi. A tervezőnő ruháit a sokak által egyik legkedveltebb magyar hímzés, a kompozíciókban gazdag kalocsai motívumvilág díszíti. A ruhák képviselte nemes elegancia méltón őrzi hagyományaink szépségét és értékét, melyet a kora egyik legszebb asszonyának tartott Sisi is szívesen viselt volna. Sisi magyarok iránti szeretetének köszönhetően ma is az egyik legnépszerűbb történelmi személyünk, aki híres volt természet iránti szeretetéről is. E természet iránti szeretet és nemes elegancia ihlette Hrivnák Tünde színes őszi hangulatú vadászkollekcióját.

A BY ME divatszalon 2012-13 őszi-téli kollekciója a történelmi szépséget és eleganciát jeleníti meg a modern nőn, aki a hétköznapokban is szeret egyedien és elegánsan öltözködni. A BY ME divatszalon tervezőjét idén a vadászat és Erzsébet királyné, Sisi ihlette. A klasszikus színek és fazonok új formája mellett a fekete, fehér, szürke és a sötét keki színek együttese sikeres hatást kölcsönöz a ruháknak. A piros, sötétkék és bézs színek, a kockás minta és a kézi hímzés kombinációja, egyszerre teszi a ruhát autentikussá és extravagáns öltözékké viselője számára.

%%GALLERY%%

„Ezt a kollekciómat Erzsébet királyné, Sisi iránt érzett tisztelet és a természet szeretete ihlette. A vadászat egy tradicionális, nemesi sportág, szórakozás és életérzés egyben. Napjainkban a vadász stílus a divatban is megjelenik, így a hétköznapokban is közkedvelt viselet lett. Kollekciómat főként azoknak ajánlom, akik ezt a régi nemes érzést a divat adta lehetőségekkel szeretnék újra átérezni. A ruhák különleges egyediségét, értékét és identitását a kézzel hímzett eredeti kalocsai minta adja. Célom továbbra is a kézműves manufaktúra értékeinek őrzése és egyben átadása a jövő nemzedékének” – hangsúlyozta Hrivnák Tünde a BY ME kollekció tervezője.

A kollekció klasszikus, nemes és magas minőségű angol gyapjúszövetekből készült öltözékeit a különleges anyagtársítások: gyapjúszövet- santung- franciabársony kombináció teszi újszerűvé, ugyanakkor tradicionálissá. A ruhákon megjelenő eredeti kalocsai minták, a kézi hímzéssel kombinált riselin csipkedíszítések magas minőséget és értéket kölcsönöznek az öltözékeknek. Az idei szezon nagy divatja, a derékhangsúlyos vonalvezetésű nadrágokon megjelenő virágminta, diszkréten díszíti a lábszárat. A ruhákon ugyancsak megjelenő masnik, svarovski és gyöngy díszítések teszik még emelkedettebbé, királynőivé az öltözékeket. Ezek a díszítőelemek Sisi ruháin is visszatérő elemek voltak, csakúgy, mint a sötét és fekete szín. Az eleganciát a letisztult vonalvezetés és a tiszta precíz kivitelezés hangsúlyozza.

A BY ME férfi vadászkollekció tökéletesen harmonizál a női öltözékekkel, amely színkombinációját a piros, sötétkék és dohány szín, illetve a szürke, a fehér és világosszürke, valamint a sötét keki, bézs és törtfehér szín jellemzi. A magas minőségű angol gyapjúszövetből készült három részes (zakó, mellény, nadrág) öltözék elmaradhatatlan kiegészítő eleme a nyakkendő és a díszzsebkendő. A klasszikus vonalvezetésű férfi vadászöltönyök kihajtóját eredeti ókalocsai kézi hímzés díszíti. Ezeket a ruhákat ünnepi alkalomra ajánljuk azoknak a magyar vadászoknak, akik megjelenésükben is képviselni kívánják identitásukat.

„Államiságunkkal egyidős Kalocsa város szellemi értékei és hagyományai egyé váltak magyarságunkkal. A BY ME kollekció segíti értékeink tovább örökítését azáltal, hogy a hagyományt és a művészetet kézzelfogható közelségbe hozza. Általa múltból fakadó értékeinket, a kalocsai motívumvilágot, büszkén mutathatjuk meg a világnak” – mondta Török Ferenc, Kalocsa polgármestere.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek