Starity

30 éves lett Medina

2012. november 30. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ma, november utolsó napján ünnepli harmincadik születésnapját Medina, a dán popkirálynőnek is nevezett énekesnő.

hirdetés
30 éves lett Medina

Ma 30 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot Andrea Fuentealba Valbak, vagy ismertebb nevén Medina a dániai Aarhus-ban. Három évtized alatt Észak-Európa egyik legsikeresebb, és legkedveltebb előadójává vált, de nézzük, honnan is indult a mára már befolyásos üzletasszonnyá cseperedett kislány.

Medina édesanyja dán, míg édesapja chilei – innen erednek délies tónusai, ezért nem rendelkezik az énekesnő az északiakra oly jellemző szőke haj – kék szem párosítással. Gyermekkoráról nem sokat tudni, egy öt évvel idősebb bátyja, és egy kilenc évvel fiatalabb húga van. 2005-ben megváltoztatta nevét Medina Danielle Oona Valbak-ra egy numerológus tanácsára – ekkortájt már énekelt, ám csak kisebb klubokban.

Viszonylag későn, 25 éves korában jelentette meg első nagylemezét Tæt på címmel, ám ez csak arra volt elég, hogy Dánia megismerje a nevét. Első dala, az Et øjeblik egy rapperrel, Joe True-val közös alkotás, amely a Fidibus című filmben is felcsendült.

2008 szeptemberét írunk, ehhez a dátumhoz köthető az igazi áttörés: megjelent a Kun for míg, amely egy évig – 52 hétig – uralta a Dán Kislemez-eladási listát, és 2009 legkelendőbb kislemeze lett. Majdnem egy évre rá, 2009. augusztus 31-én megjelent Medina második albuma Velkommen Til Medina címmel. Az énekesnő rajongói körében a többi már történelem, ám akik csak most ismerkednek vele, azok számára lehet fontos, hogy ez az album tartalmazta az énekesnő legnagyobb slágereit, mint például Vi To (angol verziója: The One), Velkommen Til Medina (angol verziója: Welcome To Medina), Ensom (angol verziója: Lonley), illetve a már említett Kun for míg (angol verziója: You & I). Eme dalokkal „került trónra”, a következő albumai uralmának megszilárdításai.

2011 májusában derült ki, hogy néhány hónapon belül újabb albummal örvendezteti meg rajongóit – a címe pedig For Altid. Az albummal azonos című kislemez ekkoriban jelent meg, amely rögtön az első helyen nyitott a kislemez-eladási listán. Maga a nagylemez szeptember 19-én jelent meg, később pedig több dalhoz is készült klip.

2012 elején pedig Medina ismét morzsácskákat szórt közösségi fiókjain legújabb albumáról, ám néhány héttel később már sejteni lehetett, hogy ismét egy „fordított” album lesz. A gyanú beigazolódott, június elsején meg is jelent ötödik nagylemeze, Forever címmel.

Sikereihez hozzátartozik még az is, hogy rengeteg helyre hívják fellépni, turnéira rövid időn belül elkapkodják a jegyeket, és majdnem minden koncertje teltházas. Emellett számtalan díjat zsebelt már be hét éves karrierje során. Medina emellett nem érzi magát öregnek, sőt, örömmel tölti el a harmadik x betöltése, amit tegnap rajongóival is megosztott:

„Néhány órán belül itt van a 30. születésnapom! Visszatekintve eddigi életemre, a hullámhegyekre- és völgyekre, nem szeretnék semmit megváltoztatni, vagy másképp csinálni. Rengeteget tanultam, és még mindig sokat kell tanulnom. Büszke és hálás vagyok mindenért, ami velem történt, mindenért, amit elértem, a csodálatos barátaimért, családomért, és rajongóimért az életemben. Leragadok annál, amit a legjobban tudok, és nem veszek tudomást a negatív energiákról, vagy negatív emberekről, akik le akarnak húzni. Erős nővé váltam, és ezt arra akarom használni, hogy valami kicsi jót tegyek ezen a világon, megpróbálom, ahogy tudom. Köszönet az eddigiekért, és ez csak a kezdete egy remek sztorinak, amit elmesélhetek, amikor öreg leszek. Őszintén szólva, tényleg nem tudok várni, amíg 30 leszek. Kurva jó érzés! ♥”

Ezóton is boldog születésnapot, Medina!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek