Starity

Botrány a The Voice és Chenoa körül

2012. december 06. 13:01   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemrégiben nemcsak nálunk Magyarországon indult el a The Voice tehetségkutató, hanem Spanyolországban is. Chenoa - aki köztudottan egy másik zenei műsor felfedezettje - nyilatkozott, ez pedig nem várt lavinát indított el a sajtóban.

hirdetés
Botrány a The Voice és Chenoa körül

Chenoa visszautasítja és tagadja a sajtó vádjait, miszerint kemény és lejárató kritikával illette volna a The Voice spanyol versenyzőit.

Az énekesnőt több mint 10 évvel ezelőtt fedezték fel egy másik, konkurens zenei tehetségkutatóban, az Operación Triunfóban, mely indulása óta rengeteg sikeres évadon van már túl Spanyolországban. A Voice, ahogy nálunk, ott is idén debütált a televízió képernyőjén. Ennek alkalmából pedig természetesen több énekest is megkerestek, hogy nyilatkozzanak az új műsorral kapcsolatosan.

Chenoa – egy újság véleménye szerint – azt állította, hogy az egész műsor nem más, mint manipuláció, és a résztvevők soha nem fognak tudni hosszabb távon érvényesülni a zenei platformon.

„Mit mondtam?!” – érkezett a reakció a hivatalos mikroblogon. Az énekesnőt meggyanúsító magazin ugyanis kiadott egy olyan nyilatkozatot, melyben Chenoa – állítólag – kijelentette, hogy sem a versenyzők, sem pedig a Voice nem lesznek olyan sikeresek, mint az Operación Triunfo. (Melynek egyébként legelső szériájában szerepelt, és a mai napig a legkeresettebb női előadó a műsor történetében.)

Ami viszont tény, hogy Laura valóban mondott olyat, hogy a Voice versenyzői soha nem fognak maguk mögé élő zenét kapni. Nem telt bele sok idő, az extriunfita gyorsan reagált a Twitteren az új tehetségkutató rajongóinak, akik a történtek után nem hezitáltak sokáig: Chenoára támadtak felháborodott üzeneteikkel.

Az énekesnő tagadta, hogy bármit is az új show szereplői ellen nyilatkozott volna. „Én teljesen világosan tudom, miket beszélek, és azt is, hogy miket nem mondtam soha. Bárki, aki ismer engem, pontosan tudja, hogy mi a filozófiám a témával kapcsolatosan, és hogy mi a véleményem ebben a kérdésben” – mondta Laura a Vertelében.

Chenoa hivatalos Twitter-oldalán is megerősítette mindezt, s tovább pontosította álláspontját. Továbbá azt is mondta, hogy az ő személyes fiókjának mindenki a csodájára jár, aki szereti a zenét, így hát kötelességének érezte, hogy megragadja az alkalmat: nyilvánosan küldött egy olyan tweetet, amelyben teljes mértékben támogatja a The Voice összes versenyzőjét.

A cikk szerzője, Carmen Hornillos a maga részéről a megjelent interjúval kapcsolatban később azt nyilatkozta, hogy Chenoa valóban nagyon megrémült a történtektől, valamint attól a felfordulástól és úgynevezett nyilatkozatháborútól, aminek a középpontjába hirtelen belecsöppent.

„Én az igazat megvallva a cikkből azt akartam kihozni, hogy Chenoa nem érti, hogy egy versenyen miként lehet mozgatni, élénkíteni a zeneipart, és hogy az ő személyes véleménye szerint Pablo Alborán érdeme sokkal nagyobb, mint bármelyik Voice-versenyzőé” – próbált meglehetősen amatőr módon mentegetőzni a zsurnaliszta.

Lehet, hogy ezek egy újságíró szavai, aki nem akarja elveszíteni egyik pillanatról a másikra a hitelét, de bárhogy is, a jövőben biztosan muszáj lesz szembenéznie a bosszús Chenoával a televíziós zenei tehetségkutató versenyeken...

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek