Starity

Újra összeállt a Nirvana

2012. december 14. 23:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

December 12-én, majdnem húsz év után ismét összeállt a legendás zenekar egy koncert erejéig.

hirdetés
Újra összeállt a Nirvana

Sir Paul McCartney grunge rockerré avanzsálódott szerda este, amikor ismét felélesztette a Nirvanát az egykori dobossal, Dave Grohllal és a basszerossal, Krist Novoselickel az élen – mindezt a 2012. december 12-ei Concert for Sandy Relief esemény fináléjaként.

A rocklegenda volt az utolsó a nagy nevek közül, akik felléptek a New York-i Madison Square Gardenben. Olyan híres dalokat adott elő, mint a Helter Skelter, a Let Me Roll It, a Blackbird és a My Valentine, amelynél a jazz-zenész, Diana Krall zongorázott.

Ezt követően bemutatta a közönségnek Grohlt és Novoselicet mint az est fénypontjai. Ez volt az a pillanat, amelyre a Nirvana-rajongók egész este vártak: a zenekar ismét egyesült majdnem húsz év után, és előadtak egy dalt, amelyet még sosem játszottak közönség előtt.

Grohl hívta meg McCartney-t egy közös dzsemmelésre, de a korábbi Beatle-nek fogalma sem volt arról, hogy ő fog Kurt Cobain helyére állni a színpadon, aki 1994-ben öngyilkosságot követett el.

A Nirvana újjáésztése persze rövid életű volt, mivel a premier után McCartney visszatért a Beatles-dalokhoz. Az est folyamán fellépett még  Alicia KeysBruce Springsteen és Jon Bon Jovi is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek