Starity

Rekordot döntött a Hobbit

2012. december 17. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

223 millió dollárral nyitott a film az első hétvégén, ezzel számos eddigi rekordot döntött meg.

hirdetés
Rekordot döntött a Hobbit

Őrületes adatokkal nyitott a Hobbit: Váratlan utazás a múlt hétvégén. Már pénteken is egy közepes költségvetésű film egyhetes nyitó bevételét hozta, de a Warner Bros nemrég megerősítette, több mint kétszázmillió dollárt kaszáltak az első három nap során.

Az IMAX-mozikból 15 milliót, Kanadából péntektől vasárnapig 84.7 milliót hozott össze. A legnagyobb decemberi pénteki nyitás, valamint a legnagyobb decemberi nyitóhétvége rekordja már biztosan megdőlt: így sikerült eddig 223 millió dollárt összegyűjtenie.

Elvégeztek egy gyors kutatást is, miszerint a középkorú hölgyek részvételi aránya 43 százalék volt, 25 év alatt 48%, 18 év alatt pedig 20%, azaz a mozik több mint felét férfiak töltötték meg.

A Warner Bros szerint a 3D-s mozikban is nagy sikert aratott, a bevétel 60%-a innen származik ugyanis. Észak-Amerikában a film 4,045 moziban került levetítésre, ebből 3,160 3D, ami szintén rekordnak számít decemberben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek