Starity

Összefoglalás 2012: az év szépségkirálynői

2013. január 10. 18:06   |   Szerző: Bogi13

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ebben az évben is megrendezésre kerültek a legnagyobb nemzetközi szépségversenyek. Összeállításunkban bemutatjuk, ebben az évben kiknek a fejére került korona.

hirdetés
Összefoglalás 2012: az év szépségkirálynői

A 2012-es évben számos szépségverseny lezajlott, ezek közül cikkünkben a hat legngyobbról olvashattok: Miss Universe, Miss World, Miss Earth, Miss International, Miss Supranational, Miss Intercontinental. Az összeállításban megnézhetitek, hogy ebben az évben a zsűri kiknek ítélte az első helyet.

Miss World 2012 – augusztus 18., Kína

Ebben az évben elsőként a Miss World szépségverseny került megrendezésre, melyen 116 ország legszebbjei vettek részt. A versenyt Kínában tartották meg, augusztus 18-án. A győztesnek pedig hazai lányt kiáltottak ki, a két udvarhölgye pedig Miss Wales és Miss Australia lett. Sokak között felháborosást keltett, hogy a 23 éves kínai lány kapta a koronát. Az inernetezők között a mexikói és az indiai lány volt a kedvenc. A magyar lány, Cserháti Tamara sajnos nem jutott be a legszebb 30 közé sem.

Miss Supranational 2012 – szeptember 14., Lengyelország

A Miss Worldöt követően a Miss Supranational versenyt tartották meg, szeptember 14-én. A verseny maga nem régen, 2009-ben indult, ezért még nem olyan sokan, mindössze 53-an utaztak ki a helyszínre. A verseny végén Fehéroroszország küldöttjére került a korona. A második helyen a thaiföldi lány végzett, pedig őt tartották a legesélyesebbnek a koronára, és a internetes szavazások alapján a közösnégnek ő volt a legszimpatikusabb. Hazánkat Rákosi Annamária képviselte, de nem került be a legszebb 20 közé.

Miss International 2012 – október 21., Japán

A 2012-es évben 69 lány szállt harcba a Miss International címért, a verseny helyszíne Japán volt. A finálére október 21-én került sor, melynek végén csakúgy, mint a Miss Worldön hazai lány fejére került a korona. Az interneten rengetegen fejezték ki nemtetszésüket a választást illetően. Sokakat felháborított, hogy Miss Japan, Ikumi Yoshimatsu nyert. A magyar versenyző, Kozma Kaludia nem ért el helyezést, pedig több külföldi fórum is esélyesnek tartotta őt.

Miss Intercontinental 2012 – november 23., Németország

Idén 41. alkalommal rendezték meg a Miss Intercontinental versenyt, melyen 55 ország lányai vettek részt. November elején utaztak ki a lányok a verseny helyszínére, Aachenbe, mind azzal a reménnyel, hogy majd győztesen távoznak. A fináléra november 23-án került sor, melynek végén Miss Venezuela örülhetett, hiszen a tavalyi Miss Intercontinental, Jessica Hartman őt koronázta meg. Magyarországot Bencsik Emerencia képviselte, de nem jutott a középdöntősök közé sem.

Miss Earth 2012 – november 24., Fülöp-szigetek

Egy nappal a Miss Intercontinental fináléja után tartották meg a Miss Earth verseny döntőjét is. Az 2012-es évben 80 lány vett részt a megmérettetésen, végül a Cseh Köztársaság képviselőjét, a 23 éves Tereza Fajksovát válaszották a szépségkirálynőnek, udvarhölgyei Miss Venezuela és Miss Philippines lettek. A magyar versenyző, Kocsis Alexandra nem tudott részt venni a versenyen, egészségügyi okok miatt.

Miss Universe 2012 – december 19., USA

Az év utolsó jelentősebb nemzetközi versenye a Miss Universe volt, amit a világ legszínvonalasabb szépségversenyének tartanak. Idén 89 lány utazott ki december elején Las Vegasba. A döntőre december 19-én került sor. A versenyen végén Miss USA, azaz Olivia Culpo állhatott a dobogó legfelső fokára. A magyar versenyző, Konkoly Ági pedig az eddigi legjobb hazai eredménnyel távozott a versenyről, azzal, hogy a legszebb 10 közé jutott.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek