Starity

Cumberbatch nem fél a rá nehezedő nyomástól

2013. január 05. 15:03   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Benedict azért színészkedik, mert szereti azt, és nincs benne bizonyítási vágy, még a Star Trek-fanoknak sem.

hirdetés
Cumberbatch nem fél a rá nehezedő nyomástól

Benedict Cumberbatch neve sok embernek még ismeretlen, ám az Egyesült Államokban és hazájában, az Egyesült Királyságban mindenki tudja, kiről van szó. A színész a BBC nagy sikerű, 2010-ben indult Sherlock Holmes sorozatában főszereplő, és a médiának köszönhetően már világszerte egyre többen ismerkednek meg a nevével. A sikerszéria a War Horse film egyik szerepét hozta neki, most pedig az új Star Trek-filmben fog egy rosszfiút alakítani.

Benedict nemrégiben arról nyilatkozott, hogyan bírkózik meg a Star Trek-rajongók rá terhelt aggályaival és a nyomással, hogy ne rontsa el a filmet. Amerikában is köztudott tény, hogy a színész nagy Star Trek-rajongónak tartja magát, és megérti aggályaikat. A Huffingtonpost cikkében arról olvashatunk, hogy a széria és film rajongói előszeretettel mennek oda hozzá és kívánnak neki sok szerencsét, vagy fejezik ki aggályaikat alakításával kapcsolatban, ami – gondolnánk – terhet vagy nyomást ad a színész vállára, ám ez nem így van.

Cumberbatch elismeri a félelmeket, a média gépezetének köszönhetően tényleg nemrégen vált híressé, és egy nagy kedvencről van szó, de mégsem veszi szívére a dolgot. „Ha félelmed van, és magasra teszed a mércét, az az agyadra mehet.”

A színész szerint a rajongóknak amúgy sincsen oka aggodalomra, hiszen a film biztonságos kezekben van, őmaga pedig azért színészkedik, mert szeret, akkor érzi magát jól, ha azt csinálja, amit szeret, és a rendező elismerően bólogat. A sztár elárulta, hogy semmiféle nyomást vagy félelmet nem érez, és reméli, hogy soha nem érzi azt, amikor másoknak kell majd bizonyítania.

Benedictet saját hazájában mindenféle listán jelölik, az elmúlt egy évben alig akadt olyan lista, amin ne köszönt volna vissza a neve, vagy ne nyerte volna meg azt, a legjobb drámai alakítástól kezdve a legszexibb színész díjig elég sok elismerést tudhat magáénak, aminek örül, de nem hiszi, hogy méltó rá. Állítása szerint semmi művészi nincs benne, úgy néz ki, mint egy versenyló, szürreális, ahogyan az emberek viselkednek vele, mióta ismert személyiség lett. A sztárrá válást nem bánja a színész, ameddig senki nem ró a vállára akkora terheket, hogy abba beleroppanjon vagy beleőrüljön, és egész nap lesifotósok kameráiba kelljen mosolyognia.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek