Starity

2013-ban visszatér David Bowie

2013. január 08. 16:04   |   Szerző: Pöttömke

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A rockzene kaméleonjaként is emlegetett David Bowie születésnapja alkalmából új dalt jelentetett meg, ám ezzel egy egyidejűleg azt is bejelentette, hogy 2013 márciusában új albumot ad ki.

hirdetés
2013-ban visszatér David Bowie

David Bowie január 8-án rendhagyó módon ünnepelte meg 66. születésnapját. Új dalt jelentetett meg Where Are We Now címmel, és bejelentette, hogy tíz év után új albummal örvendezteti meg rajongóit. A dalt, ami egy ballada, New Yorkban rögzítették, és ma reggel virradóra vált elérhetővé az iTuneson. Bowie ezzel egyidejűleg azt is bejelentette, hogy új albuma, a The Next Day idén márciusban kerül a boltok polcaira.

2011 március végén vadonatúj stúdióalbummal jelentkezett volna a rockzene kaméleonja, ám a korong összes dala kiszivárgott az internetre. Így az album, ami Toy címen került volna a boltok polcaira, sosem került kiadásra. Bowie elmondása szerint a Heathen című albumához hasonló anyag lett volna, ám a korong B oldala teljesen új dalokat tartalmazott.

David 2003 óta nem jelentetett meg új dalokat, és 2006 óta élőben sem lépett fel sehol, de a szóbeszéd szerint az ő neve is felmerült a 2012-es londoni olimpia záróceremóniájának lehetséges fellépői között, ám hogy miért nem jött létre a nagy fellépés, arról nincsenek információk.

2013 talán a legenda éve lesz, ugyanis nemcsak új koronggal jelentkezik, hanem külön tárlatot nyit róla a Victoria és Albert Múzeum márciusban, adózva különc és formabontó stílusának.

A rocker új dala fel is került a YouTube-ra. A hozzá készült videó egy visszatekintés az énekes 70-es évekbeli életére Berlinben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek