Starity

Bojkottálnák a Zero Dark Thirtyt

2013. január 14. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hollywoodi Sony stúdió kénytelen védelemre kelni a Zero Dark Thirty miatt, melyet már egyébként is sokan támadtak. Ezúttal az Akadémia egy tagja hirdetne bojkottot, aki felháborítónak tartja, hogy egy ilyen filmet díjazzanak az Oscar-gálán.

hirdetés
Bojkottálnák a Zero Dark Thirtyt
Fotó: Jonathan Olley/AP

Az AMPAS (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) tagja, David Clennon múlt héten kifejezte érzelmeit Kathryn Bigelow legutóbbi, nagy port kavart filmje kapcsán, amelyet öt Oscar-díjra is jelöltek. Clennon állítja, nem fog az Osama bin Laden üldözését feldolgozó akció-drámára szavazni, mert elfogadni a filmet maga a kínzás és az erőszak népszerűsítése lenne.

Válaszként a Sony elnöke, Amy Pascal intézett néhány szót a sajtóhoz, aki megsértve érzi magát, amiért az Akadémia egy tagja nyíltan befolyásolná szavaival a szavazás menetét. „A Zero Dark Thirty nem támogatja a kínzást. Teljes mértékben támogatjuk Kathryn Bigelow-t és Mark Boalt [forgatókönyvíró], és kiállunk eme különleges film mellett. Gyalázatos, hogy az Akadémia bármely felelős tagja arra használná szavazói státuszát és rangját, hogy fellendítse politikai nézeteit.”

Bigelow ugyan nem kapott jelölést a Legjobb rendező kategóriában, a Zero Dark Thirty még elnyerheti a Legjobb film, Legjobb eredeti forgatókönyv, Jessica Chastain pedig a Legjobb színésznő díját is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek