Starity

Ki vagy Doki-speciál: kik térnek vissza?

2013. január 21. 11:11   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új információk láttak napvilágot azt illetően, kik térnek vissza a széria idei különkiadásaiba a régebbi évadokból. Cikkünk összeszedi, hogy mit tudunk eddig.

hirdetés
Ki vagy Doki-speciál: kik térnek vissza?

A Ki vagy Doki című sorozat idén 50. születésnapját ünnepli, az anyacsatorna pedig nagy fába vágta a fejszéjét, két nagyszerű epizódot ígértek a fanoknak, ami történelmet ír a sci-fi és a Whovianok világában. Pletykák elvétve akadnak a történetről és spoileres forgatási képek is, ám eddig nem volt világos, mely színészek azok, akikre számíthatunk mint visszatérők a két speciális epizódban. A mai nappal bezárólag az összes színész, akinek nevét pletykálták és nem szerepel az aktuális évadban, beismerte, hogy nem léptek velük kapcsolatba visszatérésükkel kapcsolatban, így csak annyi biztos hogy a 11. Doktort alakító Matt Smith és új kollégánője, Jenna (Oswald/Clara) köszön vissza nekünk a különkiadásokban, ami állítólag attól lesz különleges, hogy élőben adják elő az epizódot, míg más források szerint ezen epizódok 3D-ben lesznek felvéve, illetve újabb értesülések szerint J.K.Rowling Steven Mofattal együtt írta a történetet. Ezek megerősítetlen információk, annyi viszont biztos, hogy a 2005-ben újraindult sorozatból nem sok új arcot látunk majd viszont – amennyiben nem hazudott minden színész –, konkrétan egyet sem.

Nemrégiben Billie Piper (Rose) alakítója nyilatkozta azt, hogy nem keresték fel. A Jack kapitányt alakító John Barrowman szomorúan mesélt arról, hogy őt sem kérték még fel, pedig népszerű amerikai sorozatából (Arrow) is hajlandó lenne kiszállni ezért a két különkiadásért, ha a forgatási időpontok ütköznének, és választásra kerülne a sor. Tegnap a Marthát alakító Freema Agyeman nyilatkozta, hogy nem szerepel majd a szériában, csak a kellő promóciót várják el tőle, ami sok interjút jelent. A 10. Doktor mellett utazó Mickey alakítója, Noel Clarke szintén tagadja, hogy felkérték volna, ahogyan a Donna nagyapját játszó Sir Bernand Cribbins is. A magát Doktornak képzelő David Morrisey szívesen visszatérne, de őt sem keresték még fel, hasonlóan nyilatkozik John Simm is, aki a Master szerepében térne vissza a képernyőre, ám az akarat itt kevés. A szériából nemrégen távozott Karen Gillian és Arthur Darvill nem térnek vissza a sorozatba egyhamar, sőt, Karen szerint soha, maximum flashback formájában.

A történetben eddig 11 Doktort tartunk számon, az első három alakítója már nem él, ám a többi tagad. A Classic Who dokijai egytől egyig tagadják, hogy felkérték őket, ők egy audiósorozatban kapnak szerepet, ami novemberben jelenik majd meg. A nem éppen könnyes búcsúval kilépett Christopher Eccleston is azt nyilatkozta, hogy nem tér vissza, tartja magát ahhoz, amiért elhagyta a műsort, nem tudta elviselni a 'pénzcsináló' környezetet, nem értett egyet a műsor üzletpolitikájával. Az ügyben már az előző műsorfelelőst, Russel T. Daviest is megkérdezték, aki azt mondja, hogy az anyacsatorna nem veszi figyelembe a speciálokkal kapcsolatos ötleteit, éppen ezért nem is szeretné, ha bármi köze lenne azokhoz. Steven Moffat szerint egy ámulatba ejtő és meglepetésekkel teli történetnek lehetnünk majd szemtanúi, ami megváltoztatja a Whovianok nézetét, ez arra a spekulációra adott okot, amely szerint a speciálban egy női Doktor fog feltűnni. A széria jelenlegi atyja nem tagadta, hogy gyakran visszadobja terveit az anyacsatorna, mert nincsenek azokkal megelégedve vagy nem fér bele a műsor költségvetésébe.

Egyedül Catherine Tate és Alex Kingston nem nyilatkozott még karaktereik esetleg visszatérésével kapcsolatban, utóbbi valószínűbbnek tűnik, mint előző.

Mindezek után már csak egy kérdés marad. Visszahoznak egyáltalán valakit, aki nem szerepel az aktuális évadban? Úgy tűnik, nem. Vagy más elképzeléseik vannak a szakembereknek, vagy terv része hogy minden színésznek hazudnia kell.

A legtöbb embert foglalkoztató kérdésre pedig még mindig nem kaptunk egyértelmű választ. A 10. Doktor visszatérésével kapcsolatban David Tennant minden műsorban mást mond, és igyekszik megzavarni a riportert azzal, hogy most hazudozik vagy nem, amivel eltereli a figyelmet a kérdésről. A legtöbbet adott válaszok azok voltak, hogy még nem keresték fel, de ha vissza is térne, nem mondana semmit sem, korábban kellene felkelnünk, hogy belőle idő előtt bármi, ezzel kapcsolatos infót tudjunk kiszedni. A színészt azt is elárulta, hogy London utcáin járva emberek támadják le, hogy visszatér-e a sorozatba vagy nem, és akkor sem mondja el nekik amit tud – vagy amit nem.

„Emberek támadnák rám fényes nappal London utcáin, hogy megtudják visszatérek-e. Persze, belőlem úgy sem tudnak kihúzni semmit, legyen az akár az igazság vagy a hazugság.”

Az igazság pillanata még messze van, egyes források szerint David a Great Escapist befejeztével, áprilisban kezdi a forgatást, míg mások azt állítják, hogy a színész nem tér vissza, mert elvonja a figyelmet az aktuális Doktorról, és az egész speciálnak David lenne a nyertese, akit a sorozat szerelmesei csak nehezen vagy még mindig nem engedtek el teljesen a szériából. Davidet minden idők legjobb Doktorának szavazták meg, utolsó epizódját, amiben karaktere regenerálódott, több mint 12 millióan látták, amivel rekordott döntöttek, ám sokan nem tették magukat túl a 10. Doktor halálán. A pletykák szerint a készítők attól félnek, hogy David felbukkanásával a begyógyult (?) sebek újra felszakadnak, és ellenszenvesebbé válik aktuális, a 11. Doktort alakító Matt Smith a rajongók szemében.

Becslések szerint a két Doktor közös produkciója produkálhatna több mint 15 millió feletti nézettséget.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek