Starity

A sikerért mindent — színészek női bőrben

2013. január 27. 16:04   |   Szerző: Invisible

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Néhány színész tényleg komolyan veszi a munkáját, akár főszerepet is elvállalnak nőnek öltözve. Bemutatunk pár példát.

hirdetés
A sikerért mindent — színészek női bőrben

Férfiak nőként – már hallásra is komikusan hangzik ez a mondat. Azonban jó pár filmes női szerepet ellenkező nemű színész játszott el, legyen szó modern vígjátékról, családi tévéfilmről vagy komoly drámáról. Az alábbiakban kilenc olyan férfi színészt mutatunk be, akik nem féltek női ruhákba bújni.

John Travolta

John Travolta a Hajlakk című musicalben játszott nőt – nagy sikerrel. A filmben énekelni is halljuk a színészt, alakításáért Golden Globe-ra is jelölték, valamint bezsebelt még néhány díjat.


Fotó: New Line Cinema

Rupert Everett

Rupert a St. Trinian's – Nem apácazárda című filmben tűnt fel nőnek maszkírozva Colin Firth oldalán. De a színész Camilla Frittonon kívül Clarence Fritton szerepét is eljátszotta. A bentlakásos iskola vezetője a film második részében is visszatért.

Hugo Weaving

A színész a tavaly novemberben bemutatott Felhőatlaszban alakított nagyot. A filmben nemcsak nőnek, de koreainak és mítikus szellemnek is sminkelték. Rajta kívül Ben Whishaw is játszott nőt.

Robert Downey Jr.

Ugyan Robert Downey Jr. nem egy egész film erejéig öltött magára szoknyát és sminket, csak egy kis ideig játszott nőt a Sherlock Holmes második részében. De még így is belefér a listába.

Eddie Murphy

Úgy tűnik, Eddie Murphy szeret az ellenkező nem bőrébe bújni a filmekben. De a legjobban talán a Norbitban jegyeztük meg Rasputia szerepében, amiért a sminkesek Oscar-jelölést is kaptak. Kissé furcsa lehetett a forgatás, ugyanis Murphy a film mindkét főszerepét eljátszotta.

Adam Sandler

A Jack és Jillt hatalmas bukásnak könyvelték el (Adam Sandler kapott is érte jó pár Arany Málna-jelölést), és a színész nem hozta a legjobb formáját, de a játéka még így is emlékezetes. Ismét egy film, ahol egy színész játssza mindkét főszerepet.

Johnny Depp

A 49 éves sztár először a Tim Burton-rendezte Ed Woodban öltözött nőnek, mivel a legendássá vált rendezőről szóló életrajzi drámában a főhős női ruhákhoz való vonzódása is kiemelkedő szerepet kapott. Ezt követte a Mielőtt leszáll az éj, amelyben Johnny parókát húzott, hogy eljátszhassa egy transzvesztita szerepét.

Robin Williams

A színész az 1993-as családi vígjáték, a Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van kedvéért bújt női öltözékbe, ugyanis egy önmagánál sokkal idősebb hölgyet, egy dadust alakított. A film Oscar-díjat nyert, valamint a látványos smink miatt számos jelölést tudhat magáénak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek