Starity

10 sztár, aki öngyilkosságot kísérelt meg

2013. január 29. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Életük mélypontján egy hajszál választotta el őket a még nagyobb tragédiától. Cikkünkben tíz sztárt mutatunk be, akik véget akartak vetni életüknek.

hirdetés
10 sztár, aki öngyilkosságot kísérelt meg

Az alábbi cikkünkben tíz olyan hírességet mutatunk be, akiknek élete szerencsétlen események folytán oda érkezett, hogy az öngyilkosság gondolatával játszottak, és a bátorságot is vették, hogy véget vessenek életüknek, szerencsére azonban ez meghiúsult – vannak, akik saját maguktól választották inkább a helyes utat, vannak, akiken mások segítettek.

Eminem

Marshall Bruce Mathers 1997 óta igazi rapikon. Dalszövegein keresztül bárki rájöhet, mennyi nehézséggel kellett megküzdenie az élete során, és egy bizonyos ponton túl már nem tudta elviselni a megpróbáltatásokat. Mielőtt megjelent volna a The Real Slim Shady lemeze, Tylenol-túladagolással szeretett volna végezni magával, mert akkori barátnője, Kim elhagyta. Szerencsére a kísérlete meghiúsult.


Fotó: Jason Bell

Britney Spears

A pophercegnő, aki majdnem egy évtizedig uralta a zeneipart, az után zuhant mély szakadékba, hogy házassága Kevin Federline-nal befuccsolt. Állítólag kétszer kísérelte meg az öngyilkosságot, de szerencsére sikerült időben maga mögött hagynia a múltat, s mára karrierje ugyanolyan magasan ível, mint azelőtt.


Fotó: Alexi Lubomirski / ELLE

Halle Berry

Miután David Justice-szal való házassága zátonyra futott, az Oscar-nyertes színésznő és a feminizmus szimbóluma bevallotta, megpróbálkozott végezni magával mérgezés által. A depressziós Bond-lány azonban észhez tért, amikor arra gondolt, az anyja talál rá a holttestére. Noha megfogadta, sosem házasodik ismét, jelenleg nagyon boldog.


Fotó: Munawar Hosain

Frank Sinatra

A legendás zenész visszavonhatatlan szerelembe esett Ava Gardenerrel, második feleségével, s viharos kapcsolatuk miatt kétszer is megpróbálkozott szembenézni a halállal. Először 1953-ban, egy heves vita után inhalált gázt, majd ez év végén Jimmy Van Heusen New York-i lakásában próbálkozott ismét. Van Heusen váratlan visszatérése mentette meg őt attól, hogy elvérezzen. Frank végül feladta, és elvált 1957-ben. Barbara Marxot vette nőül, és 1998-ban végzett vele szívroham.

Drew Barrymore

A színésznőnek nehéz kamaszkora volt, már 14 évesen meggyűlt a baja a droggal és az alkohollal. Ekkor próbálta megölni magát, de sikeres kezelések után ismét meglátta a napos oldalt.


Fotó: Armando Gallo

Owen Wilson

2007. augusztus 26-án találtak rá Owenre, miután begyógyszerezte magát, és felvágta az ereit. A St. John's Health Centerbe vitték, később pedig a Cedars-Sinai Medical Centerben kezelték. Ügyvédje megerősítette, depresszióval küszködött abban az időben, ráadásul az eset után kitették a Trópusi vihar című filmből is, eredetileg ugyanis ő kapta volna meg Ben Stiller szerepét. A kísérlete óta Wilson csak mérsékelten népszerűsíti a filmjeit, nem szeret megjelenni a nyilvánosság előtt.


Fotó: ZUMA Press

Samy Naceri

A színészt egy botrányos tette miatt 2011-ben letartóztatták, és olyannyira nem bírta elviselni a börtön falait, hogy el akarta vágni a torkát. Később idegösszeomlás miatt egy nizzai klinikára szállították, azonban többször is kísérelt már meg öngyilkosságot korábban.


Fotó: SIPA

Hulk Hogan

Életrajzi könyvében, a My Life Outside the Ringben a világhírű pankrátor őszintén mesél élete mélypontjairól. Válását követően pisztolylövéssel szeretett volna végezni magával, ám kollégája, Laila Ali észrevette, mennyire furán viselkedett abban az időben, így időben megelőzte a tragédiát.


Fotó: Getty Images

Jonathan Rhys-Meyers

A Tudorok főszereplője számos alkalommal került rehabilitációs intézetbe alkoholproblémái miatt, azonban 2011 júniusában egy halomnyi gyógyszer bevételétől várta a gondok eltűnését. Noha megtagadta a mentősök segítségét, kórházba szállították, és gyomormosás, valamint néhány napos infúzióterápia után hazaengedték.


Fotó: Gareth Cattermole/Getty

Macaulay Culkin

A Reszkessetek, betörők! sztárja nem sokkal karácsony előtt otthonában akart véget vetni életének, kísérlete szerencsére kudarcba fulladt, mivel nem egyedül tartózkodott a lakásban, amikor túladagolta magát heroinnal. A National Enquirer tudósítása szerint Macaulay halálos dózist lőtt be magának, és már nem élne, ha nem találtak volna rá. Az állapotát szerencsére sikerült stabilizálni, de a rajongók rettegnek, hogy bármikor újra megkísérelheti, mivel nem látja az élet értelmét. Macaulay még mindig heroinfüggő.


Fotó: AP/SITA

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek