Starity

A sikerért mindent — színészek női bőrben II.

2013. március 22. 20:08   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vannak férfi színészek, akik szívesen bújnak női ruhába, hogy nőt vagy transzvesztitát alakítva bűvöljenek el minket. Cikkünk második részében őket mutatjuk be.

hirdetés
A sikerért mindent — színészek női bőrben II.

A cikkben szereplő sztárjaink közül először John Lone érdemel figyelmet, aki a Pillangó úrfi című filmben nőnek öltözve hódította meg a Jeremy Irons által alakított diplomata szívét. Lone, akit Az utolsó császár és a Csúcsformában 2. című filmekből is ismerhetünk, általában kemény férfiakat alakít, ám Song Liling szerepében bemutatta, hogy nemcsak csinosan fest nőnek maszkírozva és öltözve, de remekül elsajátította a nőies mozgást, gesztusokat és hanghordozást. A címszereplőhöz hasonlóan ő is pekingi operában nevelkedett, ahol férfiak alakítják a női szerepeket, így nem meglepő, hogy tökélyre fejlesztette a megjelenését.

A film végén maga Jeremy Irons is kisminkeli magát és parókát ölt, hogy Pillangókisasszonyként szórakoztathassa az összegyűlt közönséget – az ő előadása inkább drámai, mint meggyőző.

Jaye Davidson kevés filmben szerepelt eddig, leginkább a Csillagkapu című, 1994-ben készült kalandfilmből ismerős a finom vonású, érdekes arca, ahol a gonosz Ra isten szerepét kapta. Azonban a Síró játék című ír-angol dráma kedvéért ő is női ruhába bújt, és csüngő fülbevalót akasztott a fülébe, hogy csábos énekesnőként az ujja köré csavarja áldozatát, az IRA-terroristát játszó Stephen Rea-t.

A 90-es években két, transzvesztitákat bemutató film is készült – mindkettő hatalmas népszerűségnek örvendett. A Wong Foo, kösz mindent! – Julie Newmar című vígjátékban három igazán férfias, leginkább akciófilmekből ismert színész öltött parókát, magas sarkút és csábos estélyit: Wesley Snipes, Patrick Swayze és John Leguizamo parádézik 109 percen keresztül a filmvásznon, és sokan talán a dagadó bicepszüket veszik észre utoljára.

A Priscilla, a sivatag királynőjének kalandjai című 1994-es, a jelmeztervezőknek köszönhetően Oscar-díjas mozidarab három főszereplője: a Matrix-trilógiából ismert Hugo Weaving, az akkor még a karrierje kezdetén járó Guy Pearce és az 1962 óta dolgozó Terence Stamp a sivatagban turnézik transzvesztita énekesnőként, és csillantja fel különleges tehetségét.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek