Starity

Így emlékeznek vissza a modellek az első fotózásukra

2013. január 31. 16:04   |   Szerző: Pöttömke

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Anne Vyalitsynának a haja bánta első munkáját, Bar Rafaelit alaposan megdolgoztatták első modellmunkája alkalmával, Helena Christensen már kilenc hónaposan a kamerák elé állt. Karen Elson védjegyét köszönheti az első fotózásának. Kilenc modell mesél első fotózásáról a most következő cikkben.

hirdetés
Így emlékeznek vissza a modellek az első fotózásukra

Egy modell életében nem jelent gondot az, hogy kamerák előtt kell pózolniuk egy egy divatanyag-, címlap- vagy kampányfotózás erejéig, ám valamikor ők is voltak kezdők. A New York Magazine-nak több híres szupermodell mesélt első fotózásukról.

Anne Vyalitsyna

– Az első igazi fotózásom egy kampány volt. A fodrász frufrut vágott nekem, én pedig hisztérikusan sírni kezdtem. Ez valami új volt, és más. Tizenöt éves voltam, nem beszéltem angolul, és nem értettem, miért adtak rám annyi fura ruhát, és fogalmam sem volt arról, hogy mit kellett volna csinálnom velük. Nem volt idő a kétségbeesésre, a fotós azonban segített abban, hogy kényelmesen, magabiztosan és gyönyörűnek érezzem magam. Rájöttem, miért is szerettem volna modell lenni.

Coco Rocha

– Az első modellmunkám New Yorkban volt, egy ipari épületben Brooklyn elég ijesztő részén. Elvittem magammal anyukámat, aki az idő alatt a folyosón várt rám. Találkoztam a fotóssal, aki képeket mutatott nekem egy modellről, azt szerette volna, hogy ő legyen az inspirációm. Egy nap azt mondta: „Valószínűleg soha nem leszel ezzel a lánnyal egy szinten, de szeretném, ha így néznél ki.” Nem túl szép dolog egy tizenöt éves lánynak ilyet mondani, de megtettem minden tőlem telhetőt. Később megtudtam, hogy az a babaarcú lány Lily Cole volt, és soha többé nem dolgoztam együtt azzal a fotóssal azóta sem.

Hilary Rhoda

– Az első munkám Bruce Webberrel készült a Hollister számára. Floridában forgattunk, ekkor voltam másodéves a középiskolában, és az anyukám is elkísért. Nagyon szerencsés vagyok, hogy Bruce-szal volt az első munkám, mert nagyon türelmes volt velem, és segített abban, hogy felszabadultan érezzem magam. Néhány héttel később egy Ralph Lauren-kampányban vettem vele részt. E két márka a legmenőbbek között van, így egy gimiben fotóztunk.

Ana Beatriz Barros

– Az első munkám egy címlap volt egy brazil tinimagazinnak. Ideges voltam, ijedt és tapasztalatlan. Igazából fogalmam sem volt, hogyan kell pózolni, vagy mit hogyan csináljak, de nagyon izgatott voltam. Meg akartam mutatni a kész címlapot a barátaimnak az iskolában.

Karen Elson

– Az első nagy fotózás meghatározta a karrieremet. Steven Meisellel dolgoztam, az olasz Vogue címlapján egy húszoldalas divatanyagon. Ekkor volt a tizennyolcadik születésnapom. Kevesebb mint húsz dollárt ért a nevem, és elgondolkodtam azon, hogy felhagyok a modellkedéssel. Két év alatt körbeutazhattam a világot, és senki nem nézett ki úgy, mint én. Az egy hihetetlen fotózás volt. Éreztem, hogy Steven megértette a furcsa személyiségemet, és ez felszabadultá tett a kamera előtt. Pat McGrath és Ward, a fodrász teljesen átalakította a külsőmet. Egy szürke, kisegérszerű angol lányból egy lángvörös hajú tinédzsert faragtak. Végre úgy éreztem magam, mint azok az emberek, akik csak egy csodabogárt láttak bennem.

Constance Jablonski

– Emlékszem, az első nagy fotózásom 2008 októberében volt a divathetek után. Megkaptam a D&G-kampányt, és ez egyszerre volt stresszes és csodálatos. Mario Testino volt a fotós, és nyilván nem rendelkeztem túl sok tapasztalattal akkor, szóval féltem egy olyan nagy tehetséggel együtt dolgozni, mint ő. Monacóban fotóztunk, Franciaország déli részén, és nagyon boldog voltam, hogy visszamehettem az országomba, és hallhattam a francia nyelvet körülöttünk, egy hónappal azután, hogy New Yorkba költöztem. Mario nagyszerű volt, mellette igazán felszabadultan érezhettem magam. Nagyszerű napunk volt a többiekkel, és a végén a képek is gyönyörűek lettek.

Caroline Trentini

– Az első nagy munkám egy Marc Jacobs-kampány volt Juergen Teller fotóssal. Mikor az ügynökségtől hívtak, hogy enyém a főszerep, erős érzelmeket váltott ki belőlem, mert – bár akkor még túl fiatal voltam –, tudtam, hogy ez egy nagyon fontos mérföldkő lesz a karrieremben. Juergen igazán kedves volt hozzám, nagyon figyelmes és türelmes volt.

Alessandra Ambrosio

– Az első munkám egy tinimagazin fotózása volt Brazíliában. Három órát kellett, hogy vezessek a fotózás helyszínéig és vissza, mert egy kisvárosban éltem.

Bar Rafaeli

– Tíz évvel ezelőtt kaptam egy modellmunkát egy fürdőruhavonalhoz, melyet egy parton fotóztunk valahol Spanyolországban. Ez egy kis munka volt, de alaposan megdolgoztam vele. Körülbelül kilencven különböző fürdőruhában fotóztak le, ami annyit jelentett, hogy minden ötödik kép után át kellett öltöznöm egy spanyolfal mögött a parton. Szörnyű volt. Azóta megtanultam, hogy meg kell kérdezni, hogy mennyi képet szeretne a cég, mielőtt beleegyeznék a munkába.

Helena Christensen

– Az első munkám egy pelenkareklám volt. Anyukám egyik barátja volt a fotós. Körülbelül kilenc hónapos lehettem ekkor.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek