Starity

A Bajos csajok meghódítják a Broadwayt is?

2013. január 30. 13:01   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A forgatókönyvíró, Tina Fey szeretné a Broadway színpadára vinni a nagy sikerű történetet.

hirdetés
A Bajos csajok meghódítják a Broadwayt is?

A Mean Girls (Bajos csajok), a 2004-ben nagy sikert aratott vígjáték forgatókönyvét Tina Fey írta egy 2002-ben megjelent regény, a Rosalind Wiseman által írt Queen Bees and Wannabees alapján. Fey most a színpad irányába kacsintgat, és a Broadwayről álmodozik.

„Talán! Akarjuk. Szeretném – nyilatkozta Fey az E! News riporterének, Giuliana Rancicnak a SAG Awards estéjén vasárnap. – Próbálom összehozni a musicalt a férjemmel (Jeff Richmond), és azt hiszem, hogy a Paramount benne van a dologban.” Fey azt is elmondta, hogy arra gondolt, hogy felkéri Mariah Carey-t Amy Poehler szerepére.

A mára klasszikussá vált, Mark Waters által rendezett vígjátékban Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Amanda Seyfried és Lizzy Caplan alakította a főszerepeket – az utóbbi három lány számára a Bajos csajok remek ugródeszkának bizonyult Hollywoodba.

Seyfried nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a Bajos csajok az eddigi legjobb munkája. „Olyan ártatlan voltam. Olyan zöldfülű. Visszanézek, és arra gondolok, hogy »Most komolyan, rémes munkát végeztem.« De olyan jól meg volt írva a történet, és olyan csodálatosan sikerült a rendezés. Mark Waters csinossá és viccessé varázsolt. És Tina Fey írta minden idők legklasszabb szövegeit. Olyan hálás vagyok minden tapasztalatért.”

Jonathan Bennett, aki Aaron Samuelst alakította a filmben, szintén remek ötletnek tartja a musical elkészítését. „Ha Tina áll a produkció mögött, akkor kétségkívül csodálatos lesz az egész. Brilliáns nő. Csak arra leszek kíváncsi, hogyan intézi el azt a részt, amikor Regina George-ot elüti a busz.”

Egy ideje, de különösen az elmúlt évtizedben szinte divat lett filmekből musicaleket készíteni – a siker azonban néha elmaradt a várakozástól. A Hairspary és a The Producers, nagy sikert aratott, míg a The Wedding Singer és a Legally Blonde inkább csalódást okozott. Nemrégiben a Ghost: The Musical nagyot bukott a Broadwayen, noha Nagy-Britanniában népszerű volt. A következő hónapokra is jut néhány olyan musical, amivel a közönség először a filmvásznon találkozott: Kinky Boots, Cinderella, Flashdance, Diner, Big Fish és az Aladdin.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek