Starity

Napjaink sztárjai a kirekesztés ellen II.

2013. február 13. 13:01   |   Szerző: Atina21

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hátrányos megkülönböztetést mutatja be a következő ötösfogat. Ilyen például a magyaroknál Angel vagy a külföldieknél Pink.

hirdetés
Napjaink sztárjai a kirekesztés ellen II.

Vannak olyan videoklipek, amelyek megmutatják, hogy nem vagyunk egyedül a világban, és ez erőt adhat ahhoz, hogy meglássuk – ha valamiben mégis különböznénk a többiektől –, mindig találhatunk olyat, aki olyan, mint mi.

Angel ft. DD Kobe, Enita & Shifty Beatz – Vedd észre!

Két évvel ezelőtt látott napvilágot a fent említett magyar sztárokkal készített Vedd észre!, mely igencsak fontos dologra hívja fel a figyelmet. Ebben a videóban inkább a testi fogyatékosok és az idősek kerülnek előtérbe. Ők is ugyanúgy megérdemlik, hogy ne legyenek kiközösítve, mint ahogyan például a homoszexuálisok vagy éppen a tőlünk eltérő bőrszínűek. Tehát ahogyan a négy fiatal mondja: Vedd észre!

Jessie J – Who’s Laughing Now?

A kisfilm 2011. augusztus 10-én jelent meg, és Emil Nava rendezte. A Who’s Laughing Now Jessie debütáló albumáról, a Whou You Are-ról való. Kislemezként augusztus 21-én került a boltok polcaira.

A videoklip érdekessége, hogy az énekesnőt egy fiatal színésznő alakítja, aki nagyon hasonlít a Jessie J-re. Az iskolai bántalmazások ellen szólal fel, hiszen őt is érték attrocitások kiskorában. Akkoriban senki sem hitt benne, ő mégis igazi szupersztár lett. A klipben kineveti azokat, akik bántották. Tehát ne hagyjuk magunkat, inkább csak nevessünk az osztálytársainkon!

Pink – Perfect

A dal 2010. december 14-én jelent meg, és a Greatest Hits…So Far!!! albumon kapott helyet. A klip forgatása 2010. december 5-én kezdődött, amikor is az énekesnő már néhány hetes terhes volt. A videó egy fiatal nőről szól, aki több megpróbáltatáson is keresztülment. Kiskorában sokat bántották, tinédzserkorában lázadó volt, így a szülei nem értették meg, felnőttkorára pedig szép lassan – egy szerelemnek és egy gyereknek köszönhetően – megtalálta a boldogságát. A lány még az öngyilkosság gondolatától sem riadt vissza, de még időben rájött arra, hogy kár lenne eldobnia az életét.

Pink azért készítette el ezt a klipet, hogy felnyissa az emberek szemét, hogy vannak ezek a problémák, és nem szabad mellettük elmenni. Mindenkinek szüksége van segítségre, hiszen ki lehet ebből gyógyulni.

Enrique Iglesias ft. Juan Luis GuerraCuando me enamoro

Az Euphoria című lemezen található. A hozzá készült klipben szerepet kapott Juan Luis Guerra is. A kisfilmet New Jersey városában, a St. Patrick & Assumption/All Saints iskolában forgatták.

A videót Jessy Terrero rendezte. A klip egy kisfiúról szól, akit a társai bántanak, azonban egy lány a védelmére kel. Tehát mindenkinek kell egy barát, aki mindig ott van, ahol lennie kell.


Melanie C – Let There Be Love

Ez a szám 2011. november 15-én került fel az internetre. A dal a The Sea című albumán szerepel. A kisfilm különféle szerelemespárokat mutat be. Ezzel azt akarja mondani az énekesnő, hogy akármilyen korú és nemű is vagy, akkor is megérdemled, hogy szerelmes legyél.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek