Starity

Itt az újabb őrület: harlem shake

2013. február 17. 14:02   |   Szerző: LadyAly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Még le sem csengett PSY slágere, melyet a világ minden pontján előadtak, hírességek és átlagemberek egyaránt, máris új, félperces őrület terjedt el Amerikában.

hirdetés
Itt az újabb őrület: harlem shake

A Harlem Shake egy hiphop stílusú tánc, Baauer 2012-es heavy bass instrumental trackjére. A Harlem Shake 2013 februárjában számos mókás videót szült, melynek lényege, hogy beöltözött emberek a dal elején még nyugodtan ülnek/állnak, aztán egy hirtelen vágással, ahogy beindul a zene, mindenki őrült táncba kezd. Ahogy azt a cím is sugallja, a videókban a táncon van a hangsúly, beleértve Bernie, valamint Twerking improvizációit.

Származás

Baauer, Harry Rodrigues amerikai producer művészneve, aki 2012. augusztus 23-án töltötte fel zenéjét a YouTube-ra. Számos elektronikus & trap zenei blog pozitívan fogadta, emellett olyan előadók is elismerték, mint Diplo, Brodinski és Flosstradamus.

2013. január 30-án Filthy_Frank blogger feltöltött egy olyan videót, melyben négy latexruhás ember táncol a Harlem Shake-re.

A tánc

A Harlem Shake tánc lényege a felsőtest és a vállak különös, egyidejű mozgatása. 1981-ben kezdődött Harlemben, New York Cityben Al Bm néven, a táncot a továbbiakban “albee”-nek nevezték, de csak később vált népszerűvé Harlem Shake néven, hangsúlyozva elterjedésének nevét. A népszerűsége 2001 környékén érte el a csúcspontját, amikor is olyan New York-i hiphopművészek szerepeltek benne, mint Cam'ron és P. Diddy.

Elterjedés

A 2013 februárjában feltöltött videó, mely 24 órán belül 300 000-es nézőszámot produkált, sokakat megihletett, és azóta is további feltöltések árasztják el a videómegosztókat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek