Starity

Bruno Mars Budapesten!

2013. február 20. 15:03   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ugye már senkinek nem kell bemutatni az elmúlt két év talán legsikeresebb előadóját? Fél tucat slágerlista-vezető dal, több mint 45 millió eladott kislemez, a debütáló albumából 6 millió, a tavaly decemberben megjelent Unortodox Jukebox lemezből már közel kétmillió példány talált eddig gazdára világszerte.

hirdetés
Bruno Mars Budapesten!

Ahogy a New York Times jellemezte: „ő az egyik legsokoldalúbb és legjobb popelőadó, akinek könnyed és soulos hangja van, amit nagyszerűen tud variálni akár több zenei stílusban is.”

Legutóbb a Grammy-díjkiosztón kápráztatta el a közönséget a helyszínen és a TV közvetítés jóvoltából az egész világon: közel 9 perces előadása közben állva tombolt a világsztárokból álló hallgatóság és olyan énekesek csatlakoztak hozzá a színpadon, mint Sting, Rihanna és Ziggy Marley.

Több mint egymilliárdos nézettséggel büszkélkedhet a YouTube-on, díjak sokaságát tudhatja magáénak, többek között Grammy az „Év Férfi Előadója” és ASCAP az „Év Dala” díj, valamint Billboard, BRIT Award, American Music Award, MTV Music Award és a People’s Choice Award is áll már a polcán. Emellett jelenleg ő tartja a leghosszabb TOP10-ben eltöltött idő rekordját a férfi előadók között.

Az énekes-dalszerző-producer-zenész multitalentum zenészcsaládban látta meg a napvilágot Honoluluban, Hawaiin. Édesapja, a Brooklynból származó latin ütőhangszeres egy vegasi stílusú revüt szervezett, melyben egész családja részt vett. Az akkor 4 éves kis Bruno figyelte családtagjait, amint slágereket adnak elő Waikiki Beach-en – nagyrészt ennek köszönheti változatos zenei stílusát is. Hamarosan ő lett a világ legfiatalabb Elvis imitátora, és csatlakozott családjához az előadásokon, majd szerepelt a Nászút Las Vegasba című filmben, ahol a fiatalkori Elvist alakította.

Amint elvégezte a középiskolát, Mars elköltözött Hawaiiról Los Angelesbe, és vitte magával előadóművészi álmait is. Ezek az álmok azonban kicsit várattak magukra: először megalapította dalszerző/producer csapatát, a The Smeezingtons-t, Philip Lawrence-szel és Ari Levine-nel. A trió olyan előadóknak írt slágereket, mint Travie McCoy, Adam Levine, Flo-Rida vagy a Sugababes.

Bruno Mars, mint előadó 2010 nyarán debütált, és nem is akárhogyan, minden idők egyik legsikeresebb nemzetközi indulását tudhatja magáénak, ráadásul elismertsége és rajongóinak száma azóta is folyamatosan növekszik.

Bruno Mars Moonshine Jungle elnevezésű turnéja 2013. november 7-én éri el hazánkat. A budapesti koncertre jegyek március 1-től kaphatók a Ticketpro országos hálózatában és a www.livenation.hu oldalon keresztül.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek