Starity

A Dal: lezajlott az első középdöntő

2013. február 24. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szombat este lezajlott A Dal első középdöntője, ahol négy énekes jutott tovább a döntőbe.

hirdetés
A Dal: lezajlott az első középdöntő
Fotó: MTVA Sajtószoba

Még csak négy ember jutott tovább a döntőbe. A két legmagasabb pontszámot elért versenyző automatikusan továbbjutott, és két másikat pedig a közönség juttatott tovább. De a középdöntő még nem állt meg: vasárnap este ismét kilenc előadó áll színpadra, akik a döntőbe jutásért versengenek. Aki a döntőből győztesként kerül ki, az fogja képviselni hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon Malmöben. Az adásban vendégelőadó volt a Sugarloaf és Péter-Szabó Szilvia, aki az egykori eurovíziós versenydalát énekelte el.

Kállay-Saunders András My Baby című dalát (írók: Kállay-Saunders András, Burai Krisztián, Bodóczki Ernő, Leslie Tay, John Alexis és Pataki Tamás), és Rácz Gergő Csak állj mellém (írók: Rácz Gergő, Geszti Péter) című dalát a zsűri juttatta tovább. András dala 45 pontot kapott, Gergőé pedig 43-at.

A közönség is továbbjuttathatott két dalt. Az egyik Cserpes Laura Élj pont úgy című dala volt (írók: Kolozsvári Tamás, Krajczár Péter, Tabár István), a másik pedig az X-Faktor egykori zsűritagjának, Keresztes Ildikónak a Nem akarok többé játszanija, melyet élőben Köteles Leander kísért zongorán (írók: Köteles Leander, Deutsch Gábor, Tisza Gergely). Laura dala egyébként 33 pontot kapott a zsűritől, míg Ildikó száma 39 pontot ért el, és Kállay-Saunders András felbukkanásáig az első helyen volt.

Ha lemaradtál volna a szombati középdöntőről, A Dal hivatalos oldalán visszanézheted.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek