Starity

Mit tanulhatunk a legnagyobb slágerekből? III.

2013. február 25. 16:04   |   Szerző: Karina197

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mai világban egy dal legfőbb fontossága a jó ritmus, dallam, de szerencsére még mindig nem haltak ki a tényleg értelmes szövegű egyedek sem.

hirdetés
Mit tanulhatunk a legnagyobb slágerekből? III.

Íme újabb hét sláger, amely képes ráébreszteni minket dolgokra, amely a szövege miatt is mai napig kedvenc.

Rascal Flatts – What Hurts The Most

A Rascal Flatts 2010-es What Hurts The Most klipjében egy tragikus történetet láthatunk. A lány megkérdezte a fiút, mit vagy kit lát a jövőjében, és a fiú azt válaszolta, hogy őt. A srác szintén megkérdezte tőle, de ő boldogan kiszállt a autóból. A kisfilm végén már csak azt láthatjuk, hogy az autóbaleset helyén lévő megemlékező kereszt mellett azt suttogja: „Téged láttalak.”

Sokan félünk a saját érzéseinktől, nemhogy másnak, néha még magunknak is félünk bevallani. Viszont nem szabad, hogy a szeretetünket eltitkoljuk, még ha nem is viszonzott, sokkal jobb az igazságot tudni, mint eszeveszetten reménykedni.

Three Days Grace – Bully

Minden érző lénynek szüksége van arra, hogy törődjenek vele. Rengeteget olvashatunk a bántalmazásról, okosabbnál okosabb tanácsokkal van tele az internet, viszont még mindig rengeteg szomorú és depressziós fiatal van. Vigyázzatok a szátokra – az életben nincs sem újraindítás, sem visszavonás gomb, tehát minden, amit kimondasz, megmarad az emlékezetben. Figyeljetek oda egymásra, ha találkoztok egy nagyon maga alatt lévő emberrel, akin látszik, hogy magányos, hát szedjétek össze magatokat és tegyetek ellene. Nem egymásra kell mutogatni, hanem igenis saját magunkba nézni és segíteni.

Avril Lavigne – Everybody Hurts

Avril ebben a számában nagyon fején találta a szöget: sok olyan esetről hallottunk, amikor valakit elhagytak vagy megbántottak, majd vagy bántotta önmagát, vagy egyszerűen sokáig volt szomorú, de rosszabb esetben öngyilkosságot is megkísérelt. Ez nagy butaság, mert mindenkit ér fájdalom, úgy soha nem múlik el idő, hogy ne sírnánk egy olyan ember miatt, akit bezártunk a szívünkbe. Sokszor bánt minket, amit velünk művelnek, de soha nem vagyunk egyedül ezekkel a problémákkal, mindig van, akihez forduljunk. Avril szerint időnként mindenkit megtalál a szomorúság, de ez így van rendben.

Jonas Brothers – A Little Bit Longer

Ezt a dalt a banda legkisebb tagja, Nick írta, miután kiderült, hogy cukorbeteg. Éppen egy turnén voltak, amikor megtudták a hírt, másnap pedig elő is adta a testvérei segítségével.

Leírja, hogy becsüljük meg a jó dolgokat, ameddig vannak, mert általában akkor vesszük észre, mennyire szerencsések vagyunk, amikor már elveszítjük őket. Képesek vagyunk túlreagálni dolgokat, de az idén 21 évét betöltő fiú a helyzethez képest könnyen kezelte a helyzetet, és erőt vett magán ahhoz, hogy azt mondogassa, minden rendben lesz.

Simple Plan – Take My Hand

Mindenkinek vannak problémái, és néha úgy tűnik, hogy senki nem is akarja megoldani. Pedig szembe kell néznünk a problémáinkkal, a félelmeinkkel, viszont nem lehet túlzásba esni, és beletemetkezni a megoldás kulcsának keresésébe. Kellenek olyan esték, amikor csak megfogjuk egymás kezét, lehunyjuk a szemünket és elfeledkezünk mindenről. Ha túl görcsösek vagyunk, képtelenek vagyunk reálisan gondolkozni. A sok baj mellett soha ne feledkezzünk meg az elegendő pihenésről, a barátainkról, a szeretteinkről, mert az élet nem áll meg senki számára sem. Nem mellesleg az igaz szerelem képes mindent legyőzni.

Evanescence – What You Want

Amy Lee azt tanácsolja, hogy csak azt tedd, amit te magad akarsz, és egészen addig, ameddig meg nem unod. Vedd úgy, mintha a világ a te kezedben lenne, minden, ami körülötted van, a te irányításod alatt áll. Legyél te az egy a sok közül, akit nem lehet befolyásolni, higyj abban, hogy ki tudsz törni a szürke hétköznapokból. Nem az élet értelmét fontos megtalálnod, csak legyen célod vagy érdekeljenek dolgok, amikre választ találhatsz. Ameddig itt vagy a Földön, addig nem késő, és ne feledd, hogy csak a szeretet tud megmenteni.

Shontelle – Impossible

Shtonelle slágere az óvatosságra int minket. Visszavágóként jöhetnek azok a szövegek, hogy egyszer élünk, bulizzunk, érezzük jól magunkat, ameddig fiatalok vagyunk, és egy részben ezek a dolgok igazak is. Viszont a szerelem nagy dolog, nem lehet egyik napról a másikra kiismerni azt, akit talán a nagy Őnek hiszünk.

Egy összetört szívű lány dalát hallgathatjuk meg, akit a fiú átvert, üres igéretekkel bombázta, ma már pedig csak annyi maradt, hogy rájött, a lehetetlenben reménykedett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek