Starity

7 lépés az egészséges életmódhoz

2013. március 04. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Beköszöntött a tavasz, a napsütés szinte inspirál egy kis testmozgásra, valami mégis visszahúz? Ez esetben íme, hét tipp ahhoz, hogy te is az egészséges élet útjára lépj!

hirdetés
7 lépés az egészséges életmódhoz

Felejtsd el a tavaszi nagytakarítást, először is az a legfontosabb, hogy rendbe szedd magadd a boldogabb és egészségesebb önmagadért. Az alábbi tippekkel könnyedén belevetheted magad az életbe, azaz: hét tipp az egészséges életmódhoz – kezdőknek.

Változtass a reggelin – a legfontosabb étkezés, tehát semmiképp se hagyd ki! Ezzel nyerhetsz energiát egész napra, mindegy, hogy joghurtot fogyasztasz gyümölccsel, müzlit tejjel, a legfontosabb, hogy bőségesen ellásd szervezeted vitaminokkal és fehérjékkel.

Lendülj mozgásba – irány a lépcső, pattanj biciklire vagy sétálj egy kicsivel többet a szokásosnál. A boltba igyekezvén tehetsz egy nagyobb kerülőt a parkban, az iskola, vagy egy ahhoz közel álló épület körül, a rendszeres testmozgás ugyanis nemcsak a kardiovaszkuláris betegségeken, de a diabéteszen és a vérnyomáson is segít.

Fontos a hidratálás – egyfajta instant felfrissülésnek számít, ha több vizet iszol az átlagosnál, főként most, tavasszal. Ha most szeretnéd ledobni a télen felszedett kilókat, ennek a legegyszerűbb módja, ha kellő mennyiségű folyadékkal látod el a szervezeted.

Kapcsolj ki! – Találj magadnak tíz olyan percet a napirendedben, ahol nem ülsz sem a tévé, sem a számítógép előtt. Légy távol mindenféle technikától, élvezd a csendet és pihentesd a szemeid. Az ilyen megnyugtató pillanatok olyanok az agynak, mint az alvás a testnek.

Hangolódj a természetre – irány a szabad levegő, lélegezz mélyeket és engedd be a természetet. Többet fog a hangulatodon javítani, mint hinnéd, ha találsz magadnak egy helyet a településeden, ahová nyugodtan elvonulhatsz legalább hetente egyszer.

Használd az érintésterápiát – egy ölelés is képes feltölteni, ha teljesen kimerültél vagy csak szimplán fáradt vagy, kérj a párodtól, barátaid valamelyikétől vagy szüleidtől egy erős nyakmasszázst, amely könnyedén oldja a fájdalmakat és a feszültséget.

Aludj jól! – A 24/7-es világunkban annyira könnyű magunkra emelni a legnagyobb terheket, de egy remek, pihentető alvás csak segíthet. Tiszteld az éjszakát, és ne kísértsen meg, hogy az ágyból tévézhetsz, tanulhatsz vagy ehetsz. Az ágy maradjon egyfajta szentély, menj időben ágyba, és egy 7–9 órás mélyalvás után csak kipihenten érezheted magad.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek