Starity

Jóga a spirituális fejlődésért

2013. március 10. 10:10   |   Szerző: WhiteRosee

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A jóga egészséges testi és szellemi frissességet garantál. Számos dologban segít, például önmagunk megismerésében.

hirdetés
Jóga a spirituális fejlődésért

A jóga számos dolgot tesz elérhetővé. Különösebb segédeszközre nincsen szükség, csak egy szőnyegre és motivációra. Gyakorlatok segítenek abban, hogy elfogadjunk önmagunkat, és megismerjük valódi személyiségünket. Ezek által sokkal nyugodtabbak lehetünk, és határozotabbak is. Hirtelen döntések közt nem válunk feszültté, hamarabb meg tudjok oldani a problémát, mint gondolnánk!

Az emberek 95%-a felesleges konfliktushelyzeteket hoz létre. A jóga által ezek is megelőzhetőek. Sokkal kiegyensúlyozottabbnak érezzük magunkat, megtanulhatjuk elkerülni a veszekedéseket. Könnyebben valósíthatjuk meg álmainkat és céljainkat, mivel nem kell feleslegesen a vita megoldásával foglalkoznunk, hanem azt tehetjük, ami igazán sokat jelent számunkra!

A jógával hosszú utat járhatunk saját magunk körül, hogy megismerjük valódi személyiségünket. Megismerhetjük erényeinket; hibáinkat és valódi céljainkat is. Bátrabban felvállalhatjuk saját véleményünket és büszkén kiállhatunk elveink mellett. Óriási életerőnk lehet ezek által, és még másoknak is tudunk örömmel teli perceket okozni!

Sokkal magabiztosabbak lehetünk. Felszabadultnak érezhetjük magunkat, félelmeinket legyőzhetjük, és akár a rossz szokásainkat is. Megtanulhatjuk tisztelni önmagunkat. A jóga egyszerű, de nagyszerű. Semmi misztikusság; bonyolultság és nehézség nincs benne! Mozgás és légzés érzete. Lazuljunk el, adjuk át testünket az élvezetnek!

Összefoglalva, mi mindenre jó a jóga:

  1. Sokkal kreatívabbak lehetünk, a fantáziánk szárnyalhat.
  2. Harmonikussá tehetjük kapcsolatainkat.
  3. Megismerhetjük önmagunkat; elfogadhatjuk hibáinkat, és legyőzhetjük rossz szokásainkat.
  4. Testileg felfrissülhetünk.
  5. Akár betegséget is megelőzhetünk vele!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek