Starity

A hétvége nyertese: Óz, a hatalmas

2013. március 11. 19:07   |   Szerző: SpecialError

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csak Észak-Amerikában több mint 80 millió dolláros bevételt produkált a Disney legújabb filmje, az Óz, a hatalmas.

hirdetés
A hétvége nyertese: Óz, a hatalmas

Az Óz, a csodák csodája film előzményeit, pontosabban Óz korábbi életszakaszát bemutató film, úgy tűnik, beváltja a hozzű fűzött reményeket. Bár a kritikusok nem voltak oda az alkotásért, úgy fest, a közönséget mégis felcsigázták, ha mással nem, akkor a parádés szereposztással, hiszen Hollywood új álomnője, Mila Kunis mellett feltűnik a már sokat bizonyított Rachel Weisz és Michelle Williams is, és hogy a hölgyeknek is kedvezzenek, a címszerepet a Pókember-filmekből ismerős James Franco kapta.

Az Óz, a hatalmas ezzel nyitásával a nemcsak az idei év legjobbját produkálta, hanem március hónap minden idők legsikeresebbjei közé is bekerült Az éhezők viadala és az Alíz Csodaországban mögött. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy ehhez a 80 millió dollárhoz még hozzájönnek a nemzetközi vetítések jegybevételei, ami előzetes becslések alapján 69 millió dollár.

Bár kétségtelen, hogy nagyon szép bevételt produkált már most a film, a megtérülése még kétséges, hiszen a film elkészítése több mint 200 millió dollárt emésztett fel, és ezek csak a forgatási és utómunkálati költségek, a promóciós kiadásokat nem is tartalmazza.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek