Starity

Kiket sztárolnak leginkább Arábia tájékán?

2013. március 21. 11:11   |   Szerző: Lizania

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Selena Gomez, a One Direction, Justin Bieber. Tiszta sor, kik azok, akiket a legjobban sztárolnak a világon. De vajon kiket szerethetnek a legtöbben egy olyan világban, ahol a fent említett nevek létezéséről is alig tudnak? Őket gyűjtöttük most össze.

hirdetés
Kiket sztárolnak leginkább Arábia tájékán?

Demi Lovato, Rihanna, Lady Gaga – csak pár név, akiket szerte a világon sztárolnak, és milliók rajonganak értük. Azt gondolnánk, őket mindenhol ismerik, pedig ez koránt sincsen így.

Van egy világ, ahol egy átlagember sosem hallhatott még a fenti nevekről. Arábia vidékén meg vannak a saját sztárjaik, akikért milliók rajonganak. De vajon kik azok, akiket sztárolnak ott? Összeszedtünk öt énekesnőt, akik hírneve legendás a környéken.

Elissa


Méltán jelenthetjük ki, hogy Elissa az, akinek neve a legtöbbször felmerül. A Libanonban született énekesnő eredeti neve Elissa Zakaria Khoury, és 1972. október 27-én látta meg a napvilágot. 1992-ben debütált a népszerű énekes versenyben, a Studio El Fanban, első albumát 1999-ben adta ki Baddi Doub címmel. 2004-ben szerződött a híres zenei kiadóhoz, a Rotana Recordshoz.

Legújabb albuma 2012. június 19.-én jelent meg Asaad Wahda címmel, és nagy sikert aratott. Ez idáig csak a címadó dalhoz készítettek videoklipet. Jelenleg a The X-Factor Arabia egyik női mentoraként tevékenykedik. Most nem él kapcsolatban senkivel.

Nancy Ajram


Nancynek nemzetközi hírnévre is sikerült szert tennie, hiszen volt olyan albuma, melyet még nálunk is lehetett kapni. Fi Hagat című klipje jelenleg 32 milliós nézettséggel bír, így ő az, akinek az arab énekesek között a legnézettebb a videója a YouTube-on. Nancy Nabil Ajram szintén Libanonban született, csak a fővárosban, Bejrútban 1983. május 16-án. 1995-ben részt vett a Noujoum Al-Moustakbal című versenyen, ahol nyert.

1998-ban jelent meg első albuma, Mihtagalak címmel. Leghíresebb és legkedveltebb lemezei között szerepel a Ya Salam (2003), az Ah W Noss (2004), a Ya Tabtab (2006), a Betfakkar Fi Eih (2008) és a 7 (2010). Legutoljára 2012-ben adott ki új anyagot, egy gyerekalbumot, mely a Super Nancy címet kapta. Eddig csak a Ya Banathoz készítettek klipet. Magánélete rendezett, van két kislánya, és férjezett.

Carole Samaha


Carole-t is idesorolhatjuk, hiszen nagyon kelendőek az albumai, és teltházas koncertek tömegeit adja évente. Carole szintén libanoni születésű, 1972. július 25-én látta meg a napvilágot. Karrierjét színésznőként kezdte, majd 2003-ban adta ki legelső albumát Oughniat El Toufoula címmel, de még ugyanabban az évben egy Helm névre keresztelt album is megjelent.

Legkelendőbb és legsikeresebb korongja a 2009-ben megjelent Hodoudi Sama volt, melyről 10 számot meg is klipesítettek. Legújabb nagylemeze 2013. március 13-án jelent meg Ehssas névvel. Klip még egyik számhoz sem készült. Jelenleg a The X-Factor Arabia másik női mentori posztját foglalja el Elissa mellet. A szinglik sorait erősíti.

Assala


Assala az, aki a legrégebb óta van a szakmában és bizony ez idő alatt rengeteg rajongót szerzett magának. Ő az egyedüli, aki nem Libanonban látta meg a napvilágot, hanem Szíriában, azon belül pedig Damaszkuszban. Teljes neve Assala Mostafa Hatem Nasri, és 1969. május 15.-én született. Édesapja zeneszerző volt, így ő már kiskorában fellépett gyerekdalokat énekelve. Legelső albuma 1991-ben jelent meg Ya Sabra Yana címmel, ezután minden évben megjelentetett egy újabb lemezt.

Leghíresebb és legkelendőbb albumai: Ya Magnoon (1999), Moshtaqah (2001), Ad El Horouf (2003), Awqaat (2004), Aadi (2005), Hayati (2006). Legújabb albuma 2012. augusztus 20-án jelent meg, Shakshia Aneeda címmel. Nemrég jelentették be, hogy a Rohi Wakhdani számhoz videoklip készül. Kétszer házasodott, és négy gyereket nevel.

Haifa Wehbe


A különleges hanggal megáldott buja énekesnő is sokak kedvencévé vált az évek során. Haifa Mohamed Wehbe néven látta meg a napvilágot, nem meglepő módon Libanonban, 1976. március 10-én. Modellkedéssel kezdte karrierjét, még a Miss Libanon címet is elnyerte egyszer. 2002-ben adta ki legelső albumát Houwa El-Zaman címmel, ezt követte 2005-ben a Baddi Eesh, melyet sokan támadtak. Habibi Ana című albuma, melyet 2008-ban adott ki, viszont pozitív fogadtatásban részesült, és ennek köszönhető, hogy rengetegen megszerették.

Legújabb anyaga az MJK (Malikat Jamal Al Kawn) névre hallgat, mely 2012. május 8-án jelent meg. Eddig csak egy videoklipet forgattak, a Bokra Bfarjik című számhoz. Őt is elkerülték a magánélettel kapcsolatos botrányok, hiszen 2009-ben házasodtak össze férjével.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek