Starity

Élet Hollywoodban: 50 év felett

2013. március 23. 17:05   |   Szerző: Invisible

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem csak a húsz- vagy harmincévesek tudnak tarolni a filmiparban, cikkünkben bemutatunk pár színészt és színésznőt, akik nem szégyenkezhetnek koruk miatt.

hirdetés
Élet Hollywoodban: 50 év felett

Nem csak a 20 éveseké a világ – mondja a népszerű dalszöveg, és tökéletesen passzol a filmvilág arcaihoz is. Miért kellene egy színésznek vagy színésznőnek húsz és harminc év között mozognia, hogy megbecsüljék? Összeszedtünk pár személyt, akik 50 év felett sem szégyenkezhetnek színészi alakításuk vagy éppen kinézetük miatt.

Bruce Willis – 58 éves

A Die Hard-filmek sztárjáról nem sokan hinnék el, hogy nemrég töltötte be 58. életévét. A rendkívül sikeres férfi korát kinézete sem igazolná, csibészes mosolya már évtizedek óta villan a nőknek, ráadásul sokak szerint a kopasz Bruce sokkal szexisebb, mint régi, még hajjal rendelkező énje. Ráadásul a színész rengeteg sikeres filmben játszott, talán akciószínészként ismerik a legtöbben, de nem jelentenek neki gondot a mély, drámai karakterek sem.

Daniel Day-Lewis – 55 éves

Talán Daniel Day-Lewis neve nem sok ember számára érdekes, pedig fantasztikus alakítások hosszú sorát nyújtotta már a színész. Idén rekordot is állított – ő az egyetlen, aki a három Oscar-díját a legjobb főszerepért kapta.

Jeremy Irons – 64 éves

A Borgiák és A vasálarcos sztárja még 60 felett is aktív karrierrel rendelkezik (nemrég a Lenyűgöző teremtmények című könyvadaptációban láthattuk), a vonásai pedig még mindig őrzik azt a hűvösséget, amely mégis szerethetővé teszi. A színészt még olyan filmekből ismerhetjük, mint Az oroszlánkirály, az Eragon vagy a Die Hard – Az élet mindig drága.

Alan Rickman – 67 éves

Ki ne ismerné a legendás Piton professzort? Alan Rickmanről meg nem lehetne állapítani a korát. A sokak szerint legendásan alulértékelt színész remek alakításokat hozott például a Die Hard első részének főgonoszaként, vagy éppen a lányát féltő apaként a Parfümben.

Michael Caine – 80 éves

Energikus: talán ez a szó jellemzi leginkább Michael Caine-t. A színészi karrierje a kilencszázas évek közepétől csak felfelé ível, a színész két Oscar-díjjal is büszkélkedhet. Nemrég töltötte be a nyolcvanat, de a rendezők és filmkészítők még mindig kapkodnak utána – nem is ok nélkül. A mára már legendává vált brit színészt Erzsébet királynő lovaggá is ütötte.

Michelle Pfeiffer – 54 éves

Az Éjsötét árnyékot nézve nem igazán hinné el az ember, hogy Michelle már túl van ötvenen. A híres macskanő két gyermek boldog anyja, gyönyörű vonásaival egyből felhívta magára a figyelmet az álomgyárban, dolgozott többek között Al Pacinóval, Danny DeVitóval és Harrison Forddal is. Három Oscar-díjra jelölték, sajnos egyet sem gyűjtött még be, de rengeteg más díjat bezsebelt játékáért.

Diane Keaton – 67 éves

A keresztapa, Annie Hall, Manhattan, Elvált nők klubja… csak néhány cím a színésznő repertoárjából. Ugyan két örökbefogadott gyermeke van, de a házasságban nem hisz, sosem volt férjnél. A sztár még ma is aktív, legközelebb A nagy nap című vígjátékban láthatja majd a magyar közönség május 2-án.

Meryl Streep – 63 éves

A három Oscar-díjjal rendelkező Mery Streep rekordot is döntött az Akadémia történetében – ő a legtöbbször jelölt női színésznő. Sokan nem tudják, de Streep a Yale egyetemen végzett, filmes karrierje a Júlia című filmmel kezdődött. Ma alakításai a filmvásznon és a televízióban is láthatók, de egyaránt szerepel színházban is.

Helen Mirren – 67 éves

II. Erzsébet királyné megformálója 1966-ban kezdte karrierjét. Legutóbb a Hitchcock című önéletrajzi drámában láthattuk Anthony Hopkins mellett, ahol a legendás rendező feleségét alakította. Helen Mirren orosz származású, eredeti neve Jelena Vasziljevna Mironova. Aktív filmes színészi karrierje mellett szinkronszerepeket is vállal, a nemsokára bemutatásra kerülő Szörny Egyetem című animációs filmben ő fogja hangját kölcsönözni az egyik szereplőnek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek