Starity

Májusban kerül a mozikba a Star Trek folytatása

2013. március 25. 18:06   |   Szerző: SutoTamas

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A USS Enterprise 2009-ben megismert legénysége idén májusban újabb kalandokba keveredik a mozivásznon.

hirdetés
Májusban kerül a mozikba a Star Trek folytatása

A Star Trek egy kultikus scifi-sorozat, mely Amerikában rendkívüli népszerűségnek örvend. Ugyan hazánkba is eljutott, de nem kísérte akkora rajongási fanatizmus, mint a tengerentúlon. Ennek az oka, hogy az eredeti sorozatot a mozifilmek után mutatták be 1997-ben, az eredeti sugárzástól harminc év késéssel. Mivel a mozifilmek az eredeti sorozat után játszódnak, ezért a magyar nézőközönség kaotikusan ismerkedhetett meg a franchise-zal.

A 2009-ben mozikba került Star Trek világszerte sokkal több néző számára tette közismertté a történetet, csupán azzal, hogy visszanyúlt a gyökereihez, és természetesen újraértelmezte azt. Ahogy a Rotten Tomatoes kritikusa, Joe Morgenstern fogalmazott: „J. J. Abrams visszahozta az életben a Star Trek univerzum, haldokló világát és megalkotta a Star Trek mozik legtöbb bevételét produkáló darabját.” Nem volt kérdés, hogy a filmet folytatni kell!

A szereplőgárda változatlan: a USS Enterprise csatahajó kapitányi székében ezúttal is Chris Pine ül mint James T. Kirk kapitány, Zachary Quinto magára ölti Spock karakterét. A főszereplőkön kívül újra találkozunk a következő nevekkel: Karl Urban, Zoe Saldana, Anton Yelchin, John Cho, Bruce Greenwood és Simon Pegg.

A történetről csak nagyvonalakban lehet tudni. A csapat az új rész kalandjai során egy egyszemélyes pusztító erőt vesz üldözőbe, mely a saját soraikból származik. A főgonoszról annyit tudni, hogy egy jól kiképzett föderációs tiszt, aki szervezete ellen fordul. A Rotten Tomatoes weboldalon olvasható, hogy ezt a karaktert Benedict Cumberbatch (Suszter, szabó, baka, kém; Hobbit: Váratlan utazás) kelti életre a mozivásznon, és a neve John Harrison lesz. Nem Khan, ahogy azt a rajongó sejtették, valószínűleg a másik újonc Alice Eve (Túl jó nő a csajom, Men in Black 3, A holló) karaktere miatt. Alice dr. Carol Marcus karakterét játssza el, aki anno a Star Trek: Khan haragja című moziban tűnt fel. Dr. Marcusról annyit érdemes tudni, hogy James Kirk egyetlen ismert fiának anyja és a Genézis gép feltalálója. Az ismert tények ellenére a több helyen is meg lett erősítve a tény, hogy túl sok bolygóközi románcra nem számíthatunk, mert a filmben az akcióra esik a hangsúly. Az Acces Hollywoodnak adott nyilatkozatok alapján dr. Marcus az intelligenciája miatt játszik fontos szerepet a filmben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek