Starity

A legsikeresebb videoklipek: Britney Spears

2013. május 19. 19:07   |   Szerző: mayaa.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lehet, hogy voltak botrányai, sötét időszakai és meggondolatlan tettei, de az vitathatatlan, hogy Britney Spears korunk egyik legnépszerűbb és legsikeresebb popelőadója, klipjeit pedig már 1999 óta emberek milliói szeretik.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Britney Spears

A pophercegnőnek is nevezett Britney berobbanása óta már rengeteg videoklippel örvendeztette meg a nagyérdeműt, voltak ugyan olyanok, amik nem értek el akkora sikereket, de számos olyan kisfilmje akad, amit az egész világon imádtak, ezekből mutatunk most be ötöt.

...Baby One More Time

Brit 1999-ben szinte üstökösként robbant be a köztudatba ...Baby One More Time című dalával, nem volt olyan zenei lista a világon, aminek nem kúszott volna az élére a dal, a klip pedig azóta is az egyik legnézettebb Britney-videó, eddig több mint 75 millióan látták a kisfilmet és ehhez képest csak kevesen nyomták rá a lefele mutató kezecskét.

A klipet 1998 augusztusában forgatták két napig Los Angelesben a Vencie High Schoolban, a rendezője Nigel Dick volt, akinek eleinte teljesen más elképzelései voltak a koncepciót illetően, ő animált videót szeretett volna a dalhoz, de Britney mást akart, így az ő terve került megvalósításra, amivel az életét akarta bemutatni. Az iskoláslány-szerelés azóta már ikonikussá vált és a rengetes táncos rész mellett helyet kap benne egy szerelmi szál is, a tornatermi jelenetnél feltűnő klipbéli kiszemeltjét saját unokatestvére alakította. A kisfilm végére azonban kiderül, hogy mindez csak álmodozás volt.

Womanizer

Ugyan a pophercegnő 2006-2007-ben nehéz időszakot élt át magánéleti problémái miatt, azonban 2008-ban szinte főnixmadárként tért vissza a színpadra, megjelent hatodik nagylemeze, a Circus, erről pedig az első kislemez a Womanizer lett, ami hatalmas sikereket ért el, a ...Baby One More Time óta ez volt az első dala, amely a Billboard Hot 100-as listáján az első helyezést érte el. Nézettsége több mint 98 milliónál jár és a videót eddig közel 60 ezer ember kedvelte.

Britney a klipben nőfaló pasiját próbálja megleckéztetni, aki nem hűséges szőke kedveséhez. A kisfilmet Joseph Kahn rendezte, az első jeleneteket egy Los Angeles-i alagútban kezdték el forgatni 2008. szeptember 24-én. A rendező nevéhez köthető még a Toxic és a Stronger című klip is.

Till The World Ends

A dal a 2011-ben megjelent Femme Fatale album második kislemeze, többek közt Ke$ha is dolgozott vele, a kritikusok jól fogadták, több helyen listavezető lett.

Klipjében az akkor még ijesztőnek ható világvége hírét, a 2012. december 21-ei napot ábrázolja – azóta már tudjuk, hogy semmi nem történt azon a napon. Britney az utolsó napját is bulizással szerette volna tölteni, nem akart elaludni és a világ végezetéig akart táncolni. Sokak szerint a közel 116 milliós nézettségű videó sokban hasonlít a 2001-es I'm A Slave 4 U című kisfilmhez.

I Wanna Go

Az énekesnő hivatalos csatornájának legnézettebb klipje már 130 millió kattintásnál jár, a dal szintén a 2011-es Femme Fatale-lemezen kapott helyet, ez volt a harmadik kislemez. Eredetileg I I I Wanna Go O O néven íródott a szám, később ez lerövidült. Az I Wanna Go vegyes fogadtatást kapott, a többségnek azonban tetszett a dal is és a klip is, több mint 400 ezer ember adott jó minősítést a videónak.

A kisfilm elején Brit egy sajtótájékoztatón válaszolgat az újságírók kérdésére, majd miután elege lesz, kiosztja őket és úgy dönt, hogy inkább továbbáll. Az utcán rajongókba, kisbabába és egy rendőrbe is belebotlik, majd az őt követő robot-paparazzikat próbálja elüldözni mikrofonjával, ami sikertelennek bizonyul, azonban egy ismeretlen férfi megmenti őt – később róla is kiredül, hogy egy robot. A végén Britney ismét a sajtótájékoztatón találja magát és rájön, hogy csak elmerengett.

Scream & Shout (ft. Will.I.Am)

Bár ez a videó nem az énekesnő csatornájára van feltöltve, 223 milliós nézettségével mégis ez a legnépszerűbb olyan klip, amihez a neve köthető, nem is beszélve a több mint 900 ezres „tetszikelésről”. A kisfilm 2012 novemberében került fel az internetre, és a dal a mai napig az egyik legkedveltebb szám a partikon.

A klipet Ben Mor rendezte, a forgatásokat 2012. október 13-án kezdték Los Angelesben. A videóban leginkább a fekete, a fehér és az aranyszín dominál, rengeteg kiegészítőt és díszt lehet benne felfedezni, valamint sok számítógépes effektet is használtak hozzá. Az énekesnő a kisfilmben fekete Herve Leger-ruhát visel, haját pedig tupírral és hajpánttal tették különlegesebbé. A dalban többször is felcsendül az „It's Britney, bitch” mondat, amit az énekesnő a 2007-es Gimme More óta használ.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek