Starity

Miss Universe: mi lett a győztesekkel?

2013. március 27. 12:12   |   Szerző: Bogi13

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A cikkünkben összefoglaltuk, mi történt a Miss Universe nemzetközi győzteseivel a koronázásuktól egészen napjainkig.

hirdetés
Miss Universe: mi lett a győztesekkel?

Mikor a fejükre került a Miss Universe-korona, legnagyobb álmuk vált valóra, de mi történt velük azután? Cikkünkben összefoglaltuk a legrangosabb nemzetközi szépségverseny győzteseit a 2001-es évtől kezdve egészen 2012-ig.

Miss Universe 2001 – Denise Quinones (Puerto Rico)

Az akkor 21 éves modellre 2001 májusában került a korona. Ezt követően New Yorkba költözött, és több magazinban volt divatanyaga. Miután átadta koronáját, színészetet kezdett tanulni.

2003-ban a Bad Boys 2. – Már megint a rosszfiúk című filmben volt kisebb szerepe. 2006-ban a Freddie című sorozatban kapott szerepet, az ezt követő Aquaman nevű mozifilmben már fontosabb karaktert alakíthatott, a főszerep végül 2010-ben érte, az Elite című akciófilmben. Jelenleg az El secreto del retrato című filmjét forgatja, amit júliusban mutatnak be az Egyesült Államokban.

Miss Universe 2002 – Justine Pasek (Panama)

Justine eredetileg az első udvarhölgyi címet nyerte el a 2002. május 29-én rendezett Miss Universe versenyen. A korona akkor Miss Russia, Oxana Fedorova fejére került, azonban a lányt megfosztották címétől, mert nem tett eleget a szerződésben fogaltaknak, így Miss Panamát kiáltották ki az új győztesnek. Ő volt az első panamai Miss Universe-versenyző, aki elnyerte ezt a címet. Ez akkoriban sokak között felháborodást keltett, azonban a panamai lány tökéletesen eleget tett királynői kötelezettségeinek.

Koronázása után több helyre is ellátogatott, többek között Egyiptomba, Ecuadorba, Peruba, Kubába és Kanadába. New Yorkba költözött, ahol számos kampány és bemutató részese volt. Létrehozta az első HIV/AIDS-megelőző központot hazájában, és jelenleg is együttműködik civil szervezetekkel az éhező gyermekek megsegítésére. 2009-ben feleségül ment egy brit üzletemberhez, Daniel Joelsonhoz, tavaly pedig megszületett első gyermekük, aki a Stella Aliah Joelsonnevet kapta.

Miss Universe 2003 – Amelia Vega (Dominikai Köztársaság)

Amelia Vega fejére 2003 júliusában került korona, Panamában. A lány az első dominikai versenyző, aki koronát nyert a nemzetközi versenyen. Később több nemzetközileg elismert magazin címlapján is feltűnt, olyanokén, mint a Cosmopolitan, InStyle, Harper's Bazaar vagy a Glamour. Ezt követően volt alkalma műsorvezetőként kipróbálnia magát, majd színésznőként is bizonyíthatott.

2010-ben egy mexikói valóságshow házigazdája lett, egy évre rá ment férjhez Al Horford kosárlabda- játékoshoz.

Miss Universe 2004 – Jennifer Hawkins (Ausztrália)

Jennifer 2004. június 1-jén nyerte meg a Miss Universe szépségversenyt Ecuadorban, így ő lett a második ausztrál versenyző, aki elnyerte ezt a címet. Később leszerződött a Seven Network ausztrál tévécsatornánál.

2005 júliusában kiderült, hogy ő lett a Lux relkámarca, majd egy évvel később a GoverGirlé. 2012-ben ő lett a Australia's Next Top Model műsorvezetője.

Miss Universe 2005 – Natalie Glebova (Kanada)

Az ukrajnai születéső, ám kanadai színekben versenyző Natalie Glebova lett a Miss Universe győztese 2005-ben. Két évvel később kiadta első könyvét, ami a Healthy, Happy, Beautiful címet kapta.

2011 novemberében ő lett a Caring Hare Expert márka nagykövete, tavaly pedig saját parfümöt dobott piacra Beauty Icon néven.

Miss Universe 2006 – Zuleyka Rivera (Puerto Rico)

A modell július 23-án nyerte meg a Miss Universe címet, Kaliforniában. A rákövetkező évben színésznőként debütálhatott a Dame Chocolate című sorozatban, melyben olyan színészekkel játszhatott együtt, mint Carlos Ponce vagy Genesis Rodriguez. Később szerepet kapott az Alguien te mira, vagy a hazánkban is ismert Aurora című szériában.

2012. február 18-án született meg kisfia, aki a Sebastián José Barea Rivera nevet kapta. Idén ismét dolgozni kezdett, és elvállalta a Rosario című sorozat egyik szerepét.

Miss Universe 2007 – Riyo Mori (Japán)

A japán szépség fejére 2007 májusában került korona, ő volt a második japán lány, aki elnyerte ezt a címet. Győzelme után több országba is elutazott, többek között Spanyolországba, Kínába, Mexikóba, Kanadába, Németországba, Vietnámba és Franciaországba. 2008-ban a Gala Mister España 2008 versenyen zsűriként szerepelt.

2010 áprilisában megjelent első könyve, ami a Simple Life címet kapta, majd egy évvel később szerepelt Jessica Simpson valóságshow-jában, valamint ő volt az egyik zsűritag a Miss Universe China versenyen.

Miss Universe 2008 – Dayana Mendoza (Venezuela)

Dayana Mendoza az ötödik Miss Universe-versenyző volt, aki Venezuela színeiben nyerte el a koronát. Győzelme után körbeutazta a világot, járt Indonéziában, Olaszországban, Franciaországban, Ukrajnában és Bolíviában is. Később több magazinban szerepelt, és számos műsor házigazdája volt.

2010-ben a Lord of the Dreams című rövidfilmben alakította Isabela szerepét. 2012-ben a Miss Universe nemzetközi verseny zsűrtagja volt. Idén ismét dolgozik: a The Mermaid Complex című filmben kapott szerepet, és jelenleg az egyik legfoglalkoztatottabb Miss Universe-győzes.

Miss Universe 2009 – Stefania Fernandez (Venezuela)

Sokan meglepődtek, mikor a 2009-es Miss Universe-en ismét egy venezuelai lány fejére került a korona, már hatodik alkalommal. Ez volt az első alkalom a Miss Universe történetében, hogy ugyanannak az országnak a képviselője nyerte el a koronát egymást követő évben. A következő években jótékonysági eseményeken vett részt, valamint az AIDS megelõzésére hívta fel a figyelmet, és ebben jelenleg is aktívan kampányol.

Miss Universe 2010 – Ximena Navarrete (Mexikó)

A mexikói szépségkirálynő 2010. augusztus 23-án nyerte el a Miss Universe címet, Las Vegasban. Később több kampány részese volt, majd műsorvezetőként is bizonyíthatott. 2012-ben Panamába utazott, és a Miss Panama szépségversenyen zsűrizett. Nemrég megkapta a La Tempestad című telenovella főszerepét William Levy mellett.

Miss Universe 2011 – Leila Lopes (Angola)

Leila Lopes 2011 augusztusában, Brazíliában nyerte el a nemzetközi koronát. Ő volt az első angolai és a negyedik afrikai nő a verseny történelme alatt, aki elnyerte ezt a címet. Amég ő viselte a koronát, az idősek megsegítése és a HIV elleni harc volt a legnagyobb projekte, amiért mát régóta küzd hazájában is. Bejárta Brazíliát, Szingapúrt, Indonéziát, a Bahama-szigeteket és Gabont.

Miss Universe 2012 – Olivia Culpo (USA)

A 20 éves modellre 2012 decemberében került a nemzetközi korona, Las Vegasban. Olivia a nyolcadik versenyző, aki az Egyesült Államok színeiben nyerte el a nemzetközi címet. Idén januárban Indonéziában töltött három hetet, majd Balira utazott. Márciusban a Miss World győztesével, Wenxia Yuval a Miss Italy szépségversenyen zsűrizett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek