Starity

Különleges divatbemutató a Millenárison

2013. március 27. 21:09   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egészséges és fogyatékkal élő modellek léptek fel együtt a Millenáris Parkban rendezett Elle Fashion Show-n.

hirdetés
Különleges divatbemutató a Millenárison
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Március 22-én és 23-án különleges divatbemutatóra került sor a Millenárison: magyar divattervezők ruháit egészséges és fogyatékkal élő modellek együtt mutatták be az Elle Magazin Fashion Show-ján egy fergeteges műsor keretében. A profi manökenek mellett olyan szépségek is megjelentek, mint a siket modell, Weisz Fanni, valamint a szervezők több paralimpikont és kerekesszékes modellt is felkértek, hogy közvetítsék a show legfontosabb üzenetét: a divat mindenkié.

A francia stílusban tervezett ruhák Benes Anita (Daalarna), az Elysian tervezőpár (Bódis Boglárka és Gajer Emese), Zoób Katti, Király Tamás, Németh Anikó (Manier) és Sziráczky Brigitta keze munkáját dicsérik.

Németh Anikó modellje Vasas Vanda volt, aki idén elnyerte a Miss Colours Hungary kerekes székes szépségverseny első helyezését, Sziráczky Brigitta a mozgássérült vívónak, Hajmási Évának, az Elysian tervezőpáros pedig Illés Fanni paralimpikonnak készített ruhákat. Zoób Katti a megváltozott munkaképességűek számára tervezett – az ő ruháit Varga Katalin, a kerekes székes szépségverseny tavalyi nyertese és Weisz Fanni mutatta be. Pásztory Dóra, a kétszeres paralimpiai bajnok úszónő Benes Anita ruhájában vonult végig a kifutón, és elárulta, hogy még soha nem izgult annyira, mint amikor a színpadra kellett lépnie.


Fotó: MTI/Mohai Balázs

A bemutató során a nézők megcsodálhatták Octavio Pizarro, Christine Phung és Miki Mialy ruhakölteményeit is, akik noha különböző országokból érkeztek Franciaországba, jelenleg a párizsi divatvilág legfontosabb alkotói közé tartoznak.

Pizarro ruháit olyan hírességek viselik, mint az amerikai elnök felesége, Michelle Obama és a színésznő Milla Jovovich. Phung az extravagáns Jean-Paul Gautier, Madonna egyik kedvenc tervezője mellett tanulta a szakmát, Mialy pedig Japán után Párizst is meghódította elegáns, eredeti stílusával.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek